Prima trupă care duce rockul în spațiu: ce rol joacă Elon Musk

Prima trupă care duce rockul în spațiu: ce rol joacă Elon Musk

The Flaming Lips este o trupă de rock alternativ, psihedelic și experimental. A fost fondată în Norman, statul american Oklahoma, în 1983. Și acum vrea să ajungă să cânte în spațiu.

Așadar, frontman-ul Wayne Coyne a declarat, conform Futurism, că vrea să fie prima formație care să cânte în spațiu. El a adăugat că speră că CEO-ul SpaceX, Elon Musk, să îi ajute în acest sens.

„Încă îmi păstrez speranța cu faptul că Elon Musk ne poate ajuta să fim prima trupă care cântă în spațiu,” a spus Coyne.

The Flaming Lips reimaginează conceptul de cum ar putea arăta concertele în viitor.

Cum ar fi să mergi la un concert în spațiu?

Chiar dacă nu le cunoști muzica, s-ar putea să îți aduci aminte de The Flaming Lips ca acea formație care a susținut un concert în mijlocul pandemiei – fiecare membru al trupei și publicul au fost sigilați în propria bulă de plastic individuală. Un concept inedit și spectaculos despre care a vorbit toată lumea.

Deocamdată, Coyne a adăugat că este încântat de perspectiva de a merge în spațiu pentru a susține concerte, iar că șansa de a face acest lucru ar fi un vis împlinit. Și, a adăugat el, i-ar plăcea să o invite pe iubita lui Musk, cantautorul Grimes, la o colaborare “orbitală”.

„Cred că este cool și cred că are idei mari care funcționează efectiv. Am spus întotdeauna că vrem să fim prima trupă care cântă pe Stația Spațială Internațională”, a spus Coyne despre Musk.

Pandemia care a afectat întreg globul ne-a pus la încercare imaginația și ideile originale. Ca să nu dea faliment și să păstreze, în același timp, măsurile de prevenire a infectării cu virusul, multe business-uri s-au adaptat situației. Unul dintre cele mai afectate domenii a fost cel al entertainment-ului. Astfel, un concert s-a desfășurat în cel mai incredibil mod.

Concertele s-au interzis sau au fost constrânse de anumite reguli peste tot. Trupele au încercat să bucure oamenii prin variante unele mai inovative decât altele. Astfel, trupa rock The Flaming Lips a susținut un concert în Oklahoma City, unde toată lumea, inclusiv publicul și interpreții, a fost sigilată în propria sa bulă de plastic.

Este cu siguranță neobișnuit și pare genul de lucru cu care nu prea poți să te obișnuiești imediat în timpul unui concert. Dar, după cum spune NME, bulele sunt un mod creativ de a susține un concert în timpul pandemiei COVID-19 fără a pune pe toată lumea de acolo în pericol grav.