Aceasta e prima cântăreață virtuală și desigur că e într-o trupă K-pop din Coreea de Sud

Aceasta e prima cântăreață virtuală și desigur că e într-o trupă K-pop din Coreea de Sud

Trupa de fete K-pop, denumită aespa, a anunțat că va adăuga un nou membru în componența trupei, numit „ae-KARINA”. Totuși, este ceva diferit la ea. Este un avatar complet virtual, generat de computer, nu o cântăreață adevărată ca și colegele ei de trupă.

O nouă eră pentru K-pop începe săptămâna aceasta cu introducerea aespa, un grup de fete sud-coreean format din membri umani și virtuali. Numele trupei, care este stilizat cu litere mici ca æspa, este o combinație a cuvintelor „avatar”, „experiență” și „aspect”. SM Entertainment a spus că grupul va explora tema „experimentării unei lumi noi prin întâlnirea avatarului cu celălalt eu”.

Om vs. Avatar în era K-Pop

Un nou videoclip încărcat pe site-ul trupei introduce avatarul virtual și discută despre modul în care diferiții membri ai trupei se conectează cu ea prin intermediul rețelelor sociale. Nu este clar cine va rula conturile membrilor trupei virtuale.

La Forumul Mondial al Industriei Culturale din Seul, fondatorul SM Entertainment, Lee Soo-man, a declarat că aespa a reprezentat lansarea Universului Culturii SM (SMCU) și va prezenta atât membrii lumii reale, cât și avataruri digitale care ar interacționa în diferite vieți reale și medii digitale. Potrivit lui Lee, aespa a anunțat „începutul viitorului divertismentului”.

„Grupul este ceea ce am visat, deoarece proiectează o lume viitoare centrată pe celebrități și avatare, care transcende granițele dintre lumea reală și cea virtuală”, a spus Lee. „Se va naște un grup K-pop cu totul nou, cu un concept original și inovativ”.

Industria divertismentului sud-coreean nu este străină de a pune pe scenă un avatar digital. De exemplu, trupa K / DA este în întregime virtuală și a fost creată de Riot Games, dezvoltatorul din spatele popularului joc online „League of Legends”.

De asemenea, Hatsune Miku, un „vocaloid” generat în întregime de computer, alimentat de o companie japoneză de mass-media, ar fi trebuit să cânte la Coachella anul acesta. Dar fiecare eveniment muzical major, inclusiv Coachella, a fost anulat din cauza pandemiei coronavirusului. Poate la anul îl vom vedea live.

Citește și: