Premieră absolută pentru mașinile electrice: invenția de care toată lumea are nevoie

Premieră absolută pentru mașinile electrice: invenția de care toată lumea are nevoie

Elvețienii de la ABB au făcut un anunț așteptat și de industria auto și de clienții acesteia. Conform companiei de inginerie, până la finalul acestui an va demara instalarea în Europa a unui nou tip de stație de încărcare pentru mașini electrice.

Terra 360, așa cum se numește noul produs ABB, este o stație de încărcare modulară cu distribuție dinamică a puterii care poate încărca până la patru vehicule în același timp. Asta înseamnă că șoferii nu vor trebui să aștepte dacă altcineva încarcă deja înaintea lor la aceeași stație ci, pur și simplu, trag la o altă priză a acesteia.

În teorie, stația are o putere maximă de 360 ​​kW și este capabilă să încarce complet aproape orice mașină electrică în 15 minute.

Primul pas major către un viitor verde

„Cu guverne din întreaga lume care elaborează politici publice care favorizează vehiculele electrice și rețelele de încărcare pentru a combate schimbările climatice, cererea pentru infrastructura de încărcare a mașinilor, în special stații de încărcare rapide, convenabile și ușor de operat este mai mare ca niciodată. Terra 360, cu opțiuni de încărcare care se potrivesc unei varietăți de nevoi, este cheia pentru a îndeplini această cerere și pentru a accelera adoptarea mobilității electronice la nivel global”, consideră Frank Muehlon, președinte al diviziei E-mobility a ABB.

Datele furnizate de ABB arată că, datorită puterii mari și distribuției dinamice a acesteia, stația de încărcare Terra 360 poate livra în doar 3 minute energia necesară pentru o deplasare de 100 km. Mai mult decât atât, având în vedere că mașinile electrice din ziua de astăzi au autonomii de până la 450 – 500 km, o încărcare completă a unei mașini ar trebui, tot în viziunea celor de la ABB, să realizeze „în doar 15 minute sau chiar mai puțin”.

Deși este greu de crezut că stația are capacitatea de a încărca simultan patru vehicule cu autonomie de 450 km în doar 15 minute, inițiativa celor de la ABB este primul pas major către un astfel de viitor.

Citește și: