Poți să-ți cumperi noul model electric de la Dacia. Cât te costă

Poți să-ți cumperi noul model electric de la Dacia. Cât te costă

Dacia a anunţat astăzi că a lansat pre-comenzile pentru automobilul electric Spring. Iată la ce preț va putea fi cumpărată mașina.

Maşina poate fi cumpărată cu sub 10.000 de euro, după aplicarea subvenţiei de la stat pentru achiziţionarea autovehiculelor electrice.

”Până acum, preţul a fost un obstacol semnificativ în achiziţionarea unei maşini electrice, însă Dacia Spring revoluţionează piaţa autovehiculelor electrice pentru toţi consumatorii. Spring e cea mai accesibilă maşină electrică de pe piaţa europeană şi singurul automobil electric din România ce poate fi achiziţionat cu mai puţin de 10.000 euro (după aplicarea subvenţiei de la stat pentru achiziţionarea autovehiculelor electrice)”, a anunţat compania.

Dacia Spring va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului Rabla Plus. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică din Europa

Dacia Spring inovează gama de autoturisme lansată de pe platformele constructorului de la Mioveni. Prima Dacie 100% electrică încheie o eră a automobilismului și deschide o alta, a viitorului mobilității, la care bunicii noștri care conduceau autoturismul probabil că nu s-ar fi gândit vreodată.

Dacia a evoluat, sub aripa Renault, care, probabil, a salvat brandul de la ceea ce pare a fi un destin tragic implacabil pentru toate mărcile dezvoltate cândva în această țară.

Spring e tipul acela de mașină care va avea un impact imens în piață. Pe de o parte, firmele de transport și livrat pot trece la un automobil electric și, per flotă, reduc costurile. Totodată, impactul asupra aerului din orașe va fi considerabil pe măsură ce sunt reduse sursele zilnice de poluare, cum ar fi mașinile din transporturi.

Ce țintesc Dacia și Renault e o piață imensă. Care poate nu pare mare acum, dar estimarea e că industria auto electrică va avea o valoare de peste 802 miliarde dolari în 2027. E o creștere imensă de la circa 162 miliarde dolari în 2019.