Polaroid pentru secolul 21: cât de utilă este camera foto instant cu două butoane

Polaroid pentru secolul 21: cât de utilă este camera foto instant cu două butoane

În cazul în care încă mai visezi la fotografiile instant pe care le făceai în urmă cu câțiva ani folosind un Polaroid, noul Fujifilm Instax Mini 40 s-ar putea să-ți satisfacă melancolia.

Când vine vorba de gadgeturi de nișă, dedicate unui public foarte limitat, nimic nu este mai interesant decât acest model de la Fujifilm. Un upgrade adus modelului Instax Mini 11 lansat în anul trecut, noul Mini 40 este un pic mai deștept, dar la fel de ușor de folosit.

Cu un preț de achiziția de 100 de dolari, noua cameră foto instant are un mod dedicat pentru selfie-uri și are un aspect retro foarte atrăgător. Comparativ cu modelul din 2020, costă cu 30 de dolari mai mult.

Are două butoane, bliț incorporat și și o lentilă cu două niveluri de funcționare. Dacă o extinzi la maxim, vei putea face selfie-uri mai atrăgătoare, cu un nivel sport de claritate.

În privința funcționalității, nu s-au schimbat multe de la modelul de acum un an. Apeși pe un buton pentru a porni camera și a extinde obiectivul în afara carcasei. În spatele camerei instalezi cartușul pentru zece poze. Declanșezi captura efectivă cu cel de-al doilea buton, iar camera se ocupă de restul. Face tot posibilul pentru a optimiza timpul de expunere, dacă este nevoie sau nu de bliț. polaroid fujifilm instax mini 40 fotografii

În final, discutăm de un gadget incredibil de ușor de folosit în majoritatea situațiilor, o jucărie utilă. Pentru încadrarea selfie-urilor, nu există un ecran digital, ci o oglindă de dimensiuni reduse în vârful obiectivului.

Un pic trist și ne-ecologic este faptul că lucrează cu baterii AA care ar trebui să fie suficiente pentru imortalizarea a 100 de cadre. Pe de altă parte, dacă îți iei niște acumulatori de încredere, ar trebui să nu ai probleme pe termen lung. Noua cameră ar trebui să ajungă în magazine la finele lunii aprilie pentru 100 de dolari. Filmul cu ramă neagră din imaginea de mai sus te va costa 15 dolari pentru 10 fotografii.

Citește și: