Poate cel mai interesant telefon din acest început de an, oficial: are cameră de 108 megapixeli

Poate cel mai interesant telefon din acest început de an, oficial: are cameră de 108 megapixeli

Chiar dacă au anunțat în mod oficial noile terminale de top din seria Xiaomi Mi 11, chinezii nu neglijează nici utilizatorii obișnuiți, care nu vor să investească sume fabuloase într-un smartphone.

Cel mai nou membru al familiei Xiaomi Mi 10 este intitulat Mi 10i și tocmai a fost dezvăluit în mod oficial. Aceasta împrumută o serie de particularități de design și funcționalitate de la Redmi Note 9 Pro 5G, dar are și câteva elemente noi. Ca un detaliu interesant, noul smartphone al chinezilor este produs în mod exclusiv în India, ca parte a inițiative ”Make in India”.

Cea mai impresionantă particularitate a noului gadget ține de camera principală de 108 megapixeli construită în jurul unui senzor Samsung ISOCELL HM2. Acesta vine la pachet cu o cameră ultrawide de 8 megapixeli și doi senzori de 2 megapixeli, primul pentru macro, iar al doilea pentru măsurarea adâncimii într-o scenă. Pe partea din față, într-o perforație discretă, se ascunde o cameră de 16 megapixeli.

Noul Xiaomi Mi 10i se ascunde în spatele unui panou Full HD+ de 6,67 inci de tip LCD. Are o rată de reîmprospătare de 120Hz, dar optează să o folosească în jocuri și alte câteva aplicații. În rest, se va rezuma la 30Hz pentru a conserva energie electrică. Este certificat HDR10+ pentru conținut video de înaltă calitate și Widevine L1 pentru streaming HD de pe Netflix, YouTube și alte servicii de streaming.

Dacă tot este lansat în 2021, Mi 10i este compatibil cu rețelele 5G prin intermediul chipsetului Snapdragon 750G. În funcție de buget, îl vei găsi cu 6 sau 8GB RAM și o memorie internă de 64 sau 128GB de memorie internă. Acumulatorul inclus este de 4820mAh și se încarcă rapid cu până la 33W, folosind transformatorul din cutie. Ca detalii drăguțe, telefonul are o mufă de căști, un senzor de amprentă pe lateral și un emițător infraroșu, dacă vrei să-l folosești ca telecomandă. Prețul de achiziție începe de la 287 de dolari și ajunge până la 328 de dolari, în funcție de spațiu și memorie RAM.

Citește și: