Pierzi definitiv contul de WhatsApp dacă nu faci asta: decizia momentului pentru miliarde de oameni

Pierzi definitiv contul de WhatsApp dacă nu faci asta: decizia momentului pentru miliarde de oameni

WhatsApp are deja un an plin și abia au trecut doar două luni din 2021. Compania a revenit asupra unei schimbări care afectează o bună parte dintre utilizatori.

În ianuarie, WhatsApp a vrut să schimbe condițiile de utilizare a platformei. Doar că a urmat un scandal și câteva milioane de oameni au migrat către alternative ca Telegram sau Signal. Acum, compania a revenit cu detalii suplimentare.

WhatsApp a revenit cu o notificare despre schimbarea care va fi activă din 15 mai. Termenul inițial era 8 februarie. Compania încearcă acum să le explice utilizatorilor că discuțiile dintre ei sunt criptate și că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook. Sunt însă excepții. Și acestea sunt prevăzute în noile condiții.

Ce anume folosește WhatsApp din comunicările tale?

whatsapp politica reguli confidentialitate

Conform mesajului pe care îl vezi și mai sus, WhatsApp explică cum vor fi procesate de Facebook doar datele rezultate din comunicarea cu diversele business-uri de pe platformă. Pentru că poți interacționa cu magazine și nu numai, compania vrea să colecteze și analizeze acele date, de la comenzi și cumpărături până la suport tehnic și nu numai. Discuțiile dintre utilizatori și companii pot fi astfel citite de Facebook.

Până pe 15 mai, compania va afișa aceste mesaje și va încerca să clarifice ce anume e privat și ce nu. Notificarea însoțește schimbările din modul în care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor funcții de comerț electronic în țări ca Brazilia și India.

Ce se întâmplă dacă nu accepți?

Dacă nu accepți condițiile, până pe 15 mai, nu vei mai putea citi şi trimite mesaje. Câteva săptămâni după această dată vei mai primi notificări pentru apeluri audio sau video. În final, contul va fi șters pentru inactivitate (după 120 de zile în care nu este folosit deloc).

Totodată, ține cont că în România această regulă nu se aplică. Dat fiind că facem parte din Uniunea Europeană, sunt alte reguli care controlează ce anume fac companiile cu datele tale.

Esențial e și că vei avea, în continuare, conversații private cu persoane fizice și contactele tale obișnuite. Desigur, poți oricând să migrezi către alte platforme, mai ales că Signal și Telegram folosesc criptare și câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: