Veste teribilă de la Google: amenințarea uriașă de care trebuie să afli urgent

Veste teribilă de la Google: amenințarea uriașă de care trebuie să afli urgent

Google tocmai ce a anunțat că a descoperit o mare breșă de securitate la browser-ul Chrome și toți cei care-l folosesc sunt sfătuiți să facă asta.

Google anunță că a descoperit că utilizatorii de Chrome pot fi expuși unor tentative de hacking. E vorba de o breșă de securitate la browser-ul Chrome și toți utilizatorii sunt sfătuiți să ia măsuri. Astfel, dacă folosești acest browser, atunci ar trebui să urmezi câțiva pași.

Iată despre ce e vorba.

Probleme la Google Chrome

Compania susține că ar fi bine să actualizezi browser-ul de urgență sau să verifici dacă nu cumva update-ul s-a făcut automat. În actualizarea pregătită de Google, există un patch care rezolvă această problemă de securitate. În lipsa acestui update, se crede că această breșă de securitate a fost exploatată de hackeri în diverse atacuri.

Practic, infractorii cibernetici pot rula cod pe calculatorul în care reușesc să intre din cauza unei acestei probleme. Este posibil ca mai multe informații să fie făcute publice după o vreme, ca majoritatea utilizatorilor să aibă timp să instaleze update-ul.

Asta pentru că detaliile despre vulnerabilitate ar putea duce la creșterea numărului de atacuri.

Produsele Google, inclusiv browser-ul Chrome, fac obiectul unui program de recompense, la care participă experții în securitate din toată lumea, ce descoperă și raportează probleme de acest gen. Google plătește anual milioane de dolari pentru recompensarea celor care descoperă problemele. Doar anul trecut, suma totală a recompenselor plătite s-a ridicat la 6,7 milioane de dolari.

Și, cu toate astea, unele vulnerabilități sunt descoperite abia după ce sunt folosite de hackeri.

Recent, Google Chrome a venit cu o nouă opțiune, una referitoare la parole. Astfel, noul Chrome 88 pune accent pe administrarea și schimbarea parolelor. O nouă interfață te ajută în timp real să vezi câte parole slabe ai și te avertizează că ar trebui să iei o decizie pe marginea lor.

Noua versiune de Google Chrome este disponibilă pentru Windows, Mac sau Linux și, dacă nu cumva ți s-a instalat automat, poți facilita procesul din meniul principal al aplicației, la secțiunea Help/Ajutor cu un click pe About Google Chrome. La final, vei fi nevoit să repornești browser-ul.

Dacă e totul în regulă și update-ul a fost făcut, ar trebui să vezi acest mesaj:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: