O companie gigant revine în România. Toți cei cu mașini pe motorină și benzină trebuie să afle

O companie gigant revine în România. Toți cei cu mașini pe motorină și benzină trebuie să afle

Marea companie anglo-olandeză Royal Dutch Shell va începe operațiuni directe de transport comercial rutier în România, printr-o nouă entitate. Astfel, Shell România va prelua treptat activitatea de la agentul local, începând cu luna aprilie.

Shell Commercial Road Transport se va baza pe 57 de angajați, care vor opera direct în România, de la București, conform Profit.ro.

Serviciile respective, care au fost furnizate în ultimii 15 ani printr-un agent local, vor fi acum gestionate direct de companie

În 2007, grupul petrolier Shell a vândut companiei franceze Rubis afacerea cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din România, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia și Elveția, pentru 90 de milioane de euro, operațiunea marcând ieșirea grupului Shell de pe piața românească.

„Atât clienții noștri globali, cât și cei din România caută să se adapteze la schimbările din piață și apelează tot mai des la noile tehnologii și soluții digitale. Pentru a-i sprijini cât mai eficient în acest demers, Shell valorifică în folosul lor capacitățile sale și know-how-ul global, astfel încât să le poată oferi soluțiile de energie și serviciile de care au nevoie. Ne-am angajat să consolidăm constant relația noastră cu clienții și să răspundem adaptat nevoilor lor”, spune Patrick Carre, Vice-Președinte Global Commercial Road Transport al Shell, citat de aceeași sursă.

Operațiunile Shell Commercial Road Transport din România vor fi incluse într-o entitate globală a Shell, care se va concentra pe tranziția energetică în segmentul transportatorilor de mare tonaj. În toamnă, Royal Dutch Shell a anunțat că va desființa până la 9.000 de locuri de muncă până în 2022, în contextul planului de reducere a costurilor anuale cu circa 2,5 miliarde de dolari.

De asemenea, în primăvară, Shell a redus dividendele pentru prima oară de la cel de-al Doilea Război Mond mondial, după ce scăderea cererii de petrol din cauza pandemiei a condus la prăbușirea rezultatelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: