Noua mașină electrică românească, o ”chinezărie”: cât de specială este este Skywell ET5 de la creatorii Allview

Noua mașină electrică românească, o ”chinezărie”: cât de specială este este Skywell ET5 de la creatorii Allview

Când vine vorba de mașini electrice autohtone, prima care îți vine în minte este Dacia Spring, dar Skywell ET5 vrea să schimbe această percepție, chiar dacă atât Spring, cât și ET5 sunt, de fapt, produse în China.

Visual Fan S.A. este o companie românească din Brașov cu o lungă istorie pe piața de electronice autohtone. Cei mai mulți s-ar putea să asocieze brandul cu telefoanele Allview, dar firma și-a extins destul de mult aria de interes. Acum, tocmai a creat o divizie nouă, intitulat Visual EV, cu ajutorul căreia va aduce în România mașini electrice. Ca referință, Visual EV S.R.L. este deținut în proporție de 95% de Visual Fan S.A., în timp ce 5% „este deținut de către o persoană fizică din cadrul companiei”.

Skywel ET5, a doua mașină electrică ”românească”

Dacă totul merge bine, iar estimările companiei se dovedesc a fi adevărate, efortul cu mașinile electrice se va reflecta într-o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, până la finalul anului 2022.

”Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil și care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendințe din industria IT. Experiența și know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie și să integrăm ultimele tendințe și inovații tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor.

Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică.”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L.

Revenind însă la mașina electrică Allview, cel puțin în prima parte a efortului comercial, aceasta se pare că va fi distribuită de un dealer Skoda. Are o autonomie de 400 km mixt (WLTP), sistem automat de asistență la conducere – L2.5, un spațiu interior generos și bine compartimentat. Este disponibilă în două variante, Premium și Luxury, iar prețul de pornire este de 39.980 de euro. Opțional, o poți achiziționa în leasing de la 499 de euro. Termenul de livrare este de minim 75 de zile. Pentru un test drive, te poți înscrie la adresa http://www.visualev.ro.

Citește și: