Încă un miliardar merge în spațiu: cu cine are planuri Virgin Galactic

Încă un miliardar merge în spațiu: cu cine are planuri Virgin Galactic

Sir Richard Branson, om de afaceri, investitor și filantrop britanic, ar putea ajunge să viziteze spațiul cosmic înainte ca Jeff Bezos să o facă. Când va zbura la bordul navei creată de propria firmă, Virgin Galactic.

Virgin Galactic a anunțat că va avea următorul zbor de testare cu racheta SpaceShipTwo Unity pe 11 iulie, cu peste o săptămână înainte ca primul zbor turistic al Blue Origin să fie lansat pe 20 iulie, cu Bezos la bord. Misiunea Unity 22 va fi al patrulea zbor cu echipaj al companiei, dar va fi prima care va transporta un echipaj complet cu doi piloți și patru specialiști în misiune, în cabină. Unul dintre acești pasageri este fondatorul companiei, Richard Branson, care va evalua experiența spațială ca turist, conform Bloomberg.

Virgin Galactic vrea să înceapă turismul spațial la anul

Compania a ajuns la concluzia că este gata să lanseze Unity 22 după ce a terminat de analizat datele din zborul din 22 mai, potrivit directorului executiv Michael Colglazier. Compania a finalizat zborul cu rachetă în mai – primul zbor spațial uman care a ieșit din Spaceport America, cu sediul în Virgin’s New Mexico, după luni de întârziere. Inițial era programat să se întâmple în decembrie 2020, dar lansarea nu a avut loc deoarece motorul rachetei SpaceShipTwo nu a reușit să se aprindă.

Acum, compania crede că este gata să facă un pas înainte spre oferirea de zboruri comerciale. Viitoarea misiune se va concentra pe evaluarea mediului cabinei navei spațiale, a confortului scaunelor, a experienței și a priveliștei pe Pământ pe care le poate oferi pasagerilor plătitori. De asemenea, va demonstra condițiile pentru efectuarea experimentelor de cercetare umană.

Pe lângă Branson și cei doi piloți, ceilalți pasageri fac parte din personalul Virgin Galactic. Instructorul șef al Virgin, astronautul Beth Moses, va supraveghea execuția obiectivelor zborului de testare, în timp ce inginerul principal de operațiuni Colin Bennett va evalua echipamentul de cabină, procedurile și experiența. În cele din urmă, Sirisha Bandla, vicepreședinte al afacerilor guvernamentale și al operațiunilor de cercetare, va fi însărcinat cu efectuarea experimentelor umane la bord.

Virgin va transmite un live al zborului spațial pe site-ul său, precum și pe paginile sale de Facebook, Twitter și YouTube. Transmisia în direct va începe la ora 9:00 în ziua zborului, care ar putea fi întârziată, în funcție de condițiile meteorologice și tehnice. Dacă misiunea va reuși, compania intenționează să repornească în curând vânzările de bilete și să efectueze două zboruri suplimentare, înainte de a începe zborurile cu plată anul viitor.

Citește și: