Mașinile moderne, pline de funcții supraevaluate sau inutile: opțiunile pe care dai banii degeaba

Mașinile moderne, pline de funcții supraevaluate sau inutile: opțiunile pe care dai banii degeaba

Extra-opțiunile sunt motivul pentru care cumpărăm mașini, nu? Hai să vedem câte sunt cu adevărat folositoare astăzi.

De regulă când achiziționezi un automobil trebuie să alegi și extra-opțiuni, din păcate, nu toate sunt folositoare sau necesare. Pe de altă parte, unele dintre ele nu sunt încă destul de bine dezvoltate. În orice caz, rămâne alegerea ta dacă vrei să îți consumi banii pe extra-opțiuni sau nu.

Mai jos, o să găsești o listă cu lucruri pe care nu trebuie să le cumperi neapărat.

Tehnologia de asistență a șoferului și sistemele de navigație

Din păcate sistemul de asistență a șoferului nu este practic de foarte multe ori. Software-ul nu este atât de dezvoltat încât să te poți baza fără stres pe el. Acesta de regulă este activ și în cazul în care încurcă lucrurile trebuie să fi pe fază pentru a redresa „corabia”.

O altă funcție care nu își are rostul în ziua de azi este sistemul de navigație. Sigur, o să existe cei care îmi vor spune că ei folosesc sistemul nativ al mașinii, dar marea majoritate folosește Apple CarPlay sau Android Auto pentru a naviga.

Ecranele, conducerea autonomă și sistemul audio

Ecranele tactile, mai ales cele mari pot fi chiar problematice. Până la urmă un buton, mecanic, e mult mai sigur decât un ecran unde trebuie să apeși fix pe o anumită suprafață. De ce am această opinie? Simplu, un buton nu îți distrage atenția la fel de tare ca un ecran.

Îmi plac inovațiile și în general tot ceea ce înseamnă tehnologie nouă, dar cu toate acestea, sistemele autopilot sau de conducere autonomă nu mă încântă pentru moment. Acestea nu sunt încă suficient de dezvoltate pentru a face diferența, iar ultimele probleme pe care Tesla le are cu sistemul său ar trebui să te facă să te gândești de două ori dacă ai nevoie de un asemenea stres în viața ta.

Dacă nu ești un audiofil cu siguranță nu o să percepi diferența dintre 20, 12 sau șase boxe. Nu uita că până la urmă mergi să cumperi un produs pe care cineva încearcă să ți-l vândă, dar până la urmă poate chiar vrei surplusul acela de bași ca să te simți confortabil în timp ce stai cu orele în trafic.

Citește și: