Probleme pentru Tesla: ce a retras de pe piață, pentru binele tău

Probleme pentru Tesla: ce a retras de pe piață, pentru binele tău

Tesla a anulat cea mai recentă versiune a software-ului său beta Full Self-Driving, la mai puțin de o zi de la lansare, după ce utilizatorii s-au plâns de avertismente false de coliziune și alte probleme.

Decizia vine în timp ce Tesla se află sub controlul reglementărilor privind siguranța tehnologiei sale de conducere semi-autonomă, pe care o numește „FSD”.

„Văzând unele probleme cu 10.3, deci revenim la 10.2 temporar”, a spus CEO-ul Elon Musk într-o postare pe Twitter.

Acesta a mai adăugat  că astfel de probleme sunt „de așteptat cu software-ul beta”, adăugând că „este imposibil să testăm toate configurațiile hardware în toate condițiile cu QA intern, de aceea rulăm testarea publică”. Ultima versiune beta, FSD 10.2, a fost amânată din cauza „preocupărilor de ultim moment” legate de actualizare.

Softul este încă în teste

Retragerea și comentariile lui Musk despre testarea publică beta vor spori și mai mult controlul asupra programului FSD. Autoritățile au solicitat deja mai multe date de la Tesla în jurul beta-ului public, spunând că Tesla trebuie să abordeze „problemele de siguranță de bază” înainte de a le extinde în continuare. Mai mult, au cerut mai multe informații și despre evaluările de „scor de siguranță” ale companiei, care fac ca anumiți șoferi să fie eligibili pentru programul FSD.

Autoritățile de reglementare sunt, de asemenea, îngrijorate de faptul că, deși șoferii Tesla pot opta pentru programul beta, șoferii și pietonii din apropiere nu pot. De exemplu, unele vehicule Tesla cu software-ul 10.3 au frânat automat fără motiv, ceea ce ar fi putut provoca o coliziune cu un vehicul.

Cu toate acestea, zilele trecute, Elon Musk a postat pe Twitter că „actualizarea 10.3.1 urmează să fie lansată”.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a deschis o anchetă oficială de siguranță asupra sistemului Autopilot al Tesla, după o serie de accidente care au implicat modele Tesla și vehicule de urgență.

Citește și: