22 ian. 2021 | 12:59

Mașina Dacia pe care și-o permite oricine: e cea mai ieftină din Europa pe acest segment

CHESTII
Mașina Dacia pe care și-o permite oricine: e cea mai ieftină din Europa pe acest segment

Dacia e cunoscută drept o mașină ieftină la nivel european. Dar acest model are mult mai mult. Mai ales când o compari cu ce-i de la concurență.

Dacia caută să se reinventeze puțin. Vine pe piață cu modele mai elegante și mare parte din tehnologiile Renault au fost aduse și la Mioveni. Dar rămâne totuși o marcă accesibilă. Spre exemplu, Dacia Sandero Stepway, noul model, se anunță a fi cel mai ieftin de pe piață europeană din segmentul său.

În varainta de bază, modelul costă puțin peste 12.000 de euro. Va fi cel mai ieftin crossover din Europa. Așa cum Dacia Spring poate fi cel mai ieftin SUV de pe această piață.

Modelul Dacia pe care ți-l poți permite

Dacia Sandero Stepway vine cu un preț standard de 12.050 euro. E construit pe noua platformă, ceea ce înseamnă că vine cu un design mai elegant și cu funcții noi. Noua platformă beneficiază și de un pachet de asistență de ultimă generație și deschidere către viitorul sistem de propulsie hibrid E-TECH, care va apărea în 2022.

Versiunea Essential vine cu sistem multimedia fără ecran, care folosește, în schimb, display-ul telefonului, cu aer condiționat, geamuri electrice față și fază scurtă LED. Motorul este TCe-ul de 1,0 l, ce dezvoltă 90 CP.

În cazul lui Sandero și Sandero Stepway, pentru partea din spate, designerii au pregătit spoilere noi, dar și aripi evazate ale căror linii sunt unite cu stopurile și se continuă pe hayon. Noul Sandero pare robust, poți observa că parbrizul e mai înclinat, iar pavilionul e înclinat ușor spre spate. Garda la sol nu s-a modificat, dar totuși, modelul pare un pic mai bine înfipt, mai așezat pe șosea.

Pe de altă parte, Sandero Stepway e clar mai înalt, garda la sol a fost ridicată și pare perfect pentru evadare în natură. Noul Sandero Stepway beneficiază de o capotă a motorului cu bosaje proeminente, denumirea modelului fiind vizibilă sub forma unei monograme cromate amplasate în partea de jos a calandrului.