Mare atenție, șoferi: așa ceva e absolut necesar în mașină. Nu pleca iarna la drum fără aceste lucruri

Mare atenție, șoferi: așa ceva e absolut necesar în mașină. Nu pleca iarna la drum fără aceste lucruri

Ți-ai luat inima-n dinți și ai decis că trebuie să pleci în vacanță. Pe lângă mască și dezinfectant, sunt mai multe lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din mașină, mai ales iarna.

Chiar dacă iarna cam e ca vara acum, asta nu înseamnă că nu poți fi surprins de condițiile meteo în cele mai dificile condiții. Un drum înzăpezit, o mașină care refuză să mai pornească pe un drum mai puțin circulat sau pur și simplu o coloană blocată după o cădere masivă de zăpadă îți poate pune la încercare limitele și rezistența la frig.

Lasă puțin loc în portbagaj și pentru articolele absolut indispensabile în cazul unei călătorii în condiții de iarnă. Iată ce nu trebuie să lipsească din mașină când pleci la drum iarna.

Obiectele esențiale care nu-ți pot lipsi iarna din mașină

Cablurile pentru current te pot ajuta atât pe tine dacă rămâi fără baterie, cât și pe alții care au nevoie de ajutor. Nu strică să înveți cum se folosesc pentru a porni o mașină care a rămas fără baterie. Alternativ, poți să folosești o baterie de pornire – e chiar mai eficientă, dacă nu ai uitat să o încarci în prealabil.

Lanterna se va dovedi utilă nu doar iarna, ci ori de câte ori vei avea nevoie de lumină noaptea, pentru a remedia ceva la mașină. De la pană de cauciuc la schimbarea unui bec. Cele cu LED sunt compacte, durabile și unele pot fi încărcate solar, ceea ce le face extrem de utile în sistuații de urgență.

De modă veche, dar indispensabilă iarna când pleci cu mașina pe zăpadă, lopata este mereu folositoare. De la eliberarea unui loc de parcare la ieșirea din nămeți, lopata este cel mai bun prieten al șoferului atunci când zăpada atunge un strat consistent.

Lucrurile pe care trebuie să le ai pentru tine când rămâi blocat în nămeți

Apoi, o baterie externă cu o capacitate de cel puțin 10.000 mAh te va ajuta în acele momente în care telefonul rămâne fără baterie. Sigur, un telefon poate fi încărcat de la o priză de 12 V în mașină, dar dacă motorul nu e funcțional, o baterie externă este mult mai utilă.

De asemenea, o pătură din lână te va ajuta să te încălzești în acele momente în care motorul mașinii nu te mai poate ajuta. Fie pentru că nu mai pornește, fie pentru că ar fi prea periculos să-l lași pornit. Mai mult, nu vei putea face prea multe cu mâinile înghețate. Păstrează în o căciulă, un fular și niște mănuși, chiar dacă sunt mai vechi. Vei fi surprins cât de utile pot deveni.

Pot părea inutile, dar câteva batoane de cereale te vor ajuta să-ți menții mintea în mișcare atunci când ești blocat mai multe ore pe un drum înzăpezit. Iar dacă fără mâncare poți rezista multe zile, de apă ai nevoie în fiecare zi. Nu pleca la drum fără cel puțin doi litri de apă pentru fiecare ocupant al mașinii.

Acestea ar fi principalele lucruri pe care trebuie să le ai în mașină iarna. Însă mai sunt, desigur, și altele care ți-ar face călătoria mai ușoară. Despre acestea poți citi chiar aici.

Citește și: