Lovitură pe piața din România: se lansează lanțul de magazine care vinde produse la preț de nimic

Lovitură pe piața din România: se lansează lanțul de magazine care vinde produse la preț de nimic

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Germania intră pe piața din România. Rețeaua este lansată de grupul Tengelmann, care a facilitat și intrarea Lidl pe piața locală.

Astfel, lanțul de magazine TEDi, unul dintre cele mai mari din Germania, intră pe piața din România, conform Profit.ro. El a fost branduit anterior T € Di, pentru a ilustra mai clar conceptul cu care a fost lansat. Și anume, acela de a oferi la vânzare un număr mare de produse nealimentare la prețul de doar un euro.

Lanțul de magazine are produse la doar un euro

Rețeaua a fost lansată 2004 de grupul Tengelmann, unul dintre cele mai mari din comerțul global, care a facilitat și intrarea Lidl în România. În 2010, i-a vândut cele aproximativ o sută de magazine de discount Plus, potrivit aceleiași surse.

Recent, Tengelmann a adus în România și brandul Kik. Astfel, la începutul anului 2018, a intrat în țara noastră retailerul german Kik Textilien, aflat printre primii zece cei mai mari furnizori pentru sectorul de retail din Germania, cu circa 3.400 de magazine în Europa, dintre care 2.600 de unități în Germania.

Între timp, Kik s-a extins în România cu mai multe unități. Alături de discounterul Kik din domeniul textilelor, Tengelmann mai are în portofoliu brandul babymarkt și magazinele OBI DIY. OBI a intrat în România în 2008, dar a închis afacerea în aprilie 2015.

Lanțul TEDi, care intră acum în România, a fost lansat de grupul Tengelmann cu ideea de a vine numeroase produse cu un euro. Compania a fost fondată ca o ramură a filialei textile Tengelmann KiK și vinde articolele de uz casnic, de petrecere, de bricolaj, de papetărie, electrice și jucării, precum și produse farmaceutice și cosmetice.

La acest moment, rețeaua germană TEDi, cu sediul social la Viena (Austria), are peste 2.400 de magazine și aproximativ 20.000 de angajați în Germania, Austria, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia, Spania, Croația, Italia, Polonia și Cehia.

Citește și: