Lovitură fără precedent pentru WhatsApp: aplicația surpriză pe care toți o vor acum

Lovitură fără precedent pentru WhatsApp: aplicația surpriză pe care toți o vor acum

Începutul de an a fost unul special pentru WhatsApp, dar deloc pozitiv. Acum au apărut și rezultatele a ce s-a întâmplat chiar în ianuarie.

În prima săptămână din ianuarie, WhatsApp a anunțat că schimbă câteva reguli. Dacă nu acceptai noile condiții, rămâneai fără cont. Termenul inițial era 8 februarie, acum a fost mutat pentru 15 mai. În ianuarie, acel anunț a făcut o bună parte dintre utilizatori să caute alte aplicații. Așa au ajuns la Signal și Telegram.

Stângăciile WhatsApp şi sentimentul negativ din ce în ce mai accentuat al utilizatorilor faţă de Facebook au trimis Telegram pe primul loc al aplicaţiilor descărcate în ianuarie. Iar saltul e imens. În decembrie era pe locul 9. Datele au fost prezentate de Sensor Tower și sunt valabile doar pentru ianuarie.

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creştere de 3,8 ori faţă de prima lună a anului trecut. A devansat astfel liderul de până acum al clasamentului: TikTok. Implicit, a trecut peste WhatsApp.

Țara pentru care WhatsApp se bate cel mai mult

Cea mai mare pierde pentru WhatsApp ar fi India, dacă Telegram sau altă aplicație ajunge populară acolo. Pentru ianuarie, este ţara în care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducând 24% din numărul descărcărilor pe ianuarie. Pe acelaşi val a urcat şi Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, deşi până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicaţii sunt mai populare în Google Play, unde ocupă primele două locuri, decât în App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 şi 3. În consecinţă, Facebook, WhatsApp şi Instagram au pierdut câte două poziţii în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

Vedem ce se întâmplă după 15 mai.

Citește și:
Etichete: