Locurile de muncă de mii de euro din România: ce faci pentru un salariu de 3500 de euro, ce trebuie să știi

Locurile de muncă de mii de euro din România: ce faci pentru un salariu de 3500 de euro, ce trebuie să știi

România tinde să devină o țară a extremelor financiare. În timp ce un număr record de români trăiesc într-o sărăcie lucie, salariile de mii de euro tind să devină la ordinea zilei pentru un procent important de populație.

În fiecare săptămână, cei de la Bestjobs publică o analiză interesantă legată de joburile săptămânii. Care sunt cele mai bine plătite, cele mai interesante și, mai ales, care sunt pretențiile angajatorilor pentru salarii de mii de euro disponibile în România.

De această dată, pe primul loc se află o firmă de IT din Cluj Napoca ce dezvoltă proiecte software pentru clienți internaționali. Pentru 3500 de euro lunar, ea speră să găsească un inginer automatist specializat în controlul calității (Quality Assurance Automation Engineer).

Joburi de 2000 de euro în România

Cel mai interesant job ajuns online în ultima săptămână este pentru un lanț de retail discounter. Este vorba de un specialist de mediu care trebuie să evalueze impactul de mediu produs de companie.

Cele mai mari salarii ale săptămânii, pe lângă excepția de mai sus, sunt disponibile în București. În jur de 2000 de euro primesc viitorii angajați la o casă de avocatură și la o companie producătoare de motoare electrice și, în Cluj-Napoca, la o firmă de contabilitate.

În ultimele șapte zile, cel mai mare număr de angajări au avut lor în domeniul financiar, în vânzări, marketing și IT. Cel mai bun oraș pentru angajări nu a mai fost București, Cluj sau Timișoara, ci Brașov. Cele mai multe aplicări la joburi au fost înregistrate de o companie internațională cu servicii în domeniul asigurărilor și administrărilor de active.

Cele mai dorite domenii pentru job-uri remote au fost financiar, vânzări și marketing, în vreme ce job-ul cu cele mai multe aplicări a fost unul de team leader call center pentru o companie de livrări la domiciliu. Cea mai mare ofertă pentru locuri de muncă rămâne aproape neschimbată. Acestea le găsești în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov. Cel mai problematic să-ți găsești un loc de muncă este în Suceava, Târgoviște, Pitești, Bacău, Botoșani și Satu Mare.

Citește și: