Ar putea fi cel mai impresionant laptop de gaming din ultimul an: cu ce se laudă, cum reușește să fie atât de subțire

Ar putea fi cel mai impresionant laptop de gaming din ultimul an: cu ce se laudă, cum reușește să fie atât de subțire

În ultimii ani, cei de la LG au devenit un jucător destul de important pe zona de laptopuri cu seria ultraportabilelor Gram. Acum, sud-coreenii și-au anunțat intrarea pe zona de gaming cu seria de notebook-uri UltraGear, iar primul model are numele de cod 17G90Q.

Într-o mișcare surprinzătoare pe piața de laptopuri, cei de la LG și-au lansat primul notebook de gaming. Intitulat LG UltraGear 17G90Q, după cum îi spune și numele, acesta este construit în jurul unui panou de 17 inci. Hardware-ul este unul peste medie, iar dacă experiența cu Gram m-a învățat ceva, calitatea construcției va fi de asemenea una impresionantă. Ce sunt însă curios este cât de mult se încălzește sau cât de zgomotos devine când îl exploatezi la maxim, având în vedere dimensiunile compacte.

Primul laptop de gaming de la LG, de top

Intitulat LG UltraGear 17G90Q, micuțul din imaginile alăturate se ascunde în spatele unui panou de 17 inci Full HD de tip IPS cu o rată de reîmprospătare de 300Hz. Partea de performanță este asigurată de o combinație între un procesor Intel Tiger Lake H și un chipset grafic NVIDA GeForce RTX 3080 Max-Q, cu până la 32GB RAM și 1TB de memorie internă de mare viteză.

În contextul în care discutăm și de un acumulator foarte generos de 93Wh, șansele sunt ca micuțul să poată stea departe de priză pentru o perioadă de timp destul de lungă, indiferent dacă te joci sau creezi conținut. Conectica este de asemenea una foarte generoasă și include un USB 4 Gen 3×2 (Type C) cu Thunderbolt 4, un USB-C 3.2 2×1, două porturi USB 3.2 Gen 2×1, HDMI, o ieșire stereo de căști, un port Gigabit Ethernet și un cititor de carduri microSD. O cameră web Full HD și un cititor de amprente sunt de asemenea incluse în ecuație.

Carcasa este realizată din aluminiu și reușește să fie surprinzător de subțire, 21,4 milimetri într-un volum de 2,63 kilograme. Prețul de achiziție nu a fost făcut public până la această oră, dar ar trebui să ajungă în magazine la începutul anului viitor.

LG-UltraGear-17G90Q end

Citește și: