Tehnologia viitorului pentru operele de artă: OLED Shelf de la LG Display

Tehnologia viitorului pentru operele de artă: OLED Shelf de la LG Display

Dacă vrei să vezi cum arată tehnologia viitorului, acest ecran OLED Shelf transparent de la LG Display este răspunsul.

LG Display tocmai și-a dezvăluit cele mai recente concepte și prototipuri pentru CES 2022, conform The Verge. Toate conceptele au fost create de LG Display (o companie-soră independentă a LG Electronics) din panouri OLED de 55 de inci, 1080p, cu 40% transparență, utilizând procesul de producție de a opta generație.

LG Display a venit cu mai multe utilizări pentru ecranele transparente, cu noile sale concepte inovatoare care vor fi expuse la CES 2022:  OLED Shelf, Shopping Managing Showcase, Show Window și Smart Window. Compania nu trebuie confundată cu LG Electronics, deoarece LG Display pur și simplu creează concepte pe care alte companii le pot adopta și introduce pe piață.

OLED Shelf, ecranul viitorului

Modelul cel mai captivant din punct de vedere vizual este OLED Shelf, care este construit din două ecrane OLED transparente de 55 de inci, montate unul deasupra celuilalt.

Ideea este că poți afișa o operă de artă pe un ecran și o descriere a operei de artă mai jos, de exemplu. De asemenea, are o parte de material opac care se poate rula în jos, pentru a face displayul mai mult ca un OLED standard, netransparent. În același timp, dacă ecranele sunt oprite și materialul opac este rulat, vei putea vedea obiectele din spatele ecranului ca niște picturi reale.

Celelalte display-uri sunt concepute mai mult pentru clienți comerciali. Shopping Managing Showcase poate fi plasată în fața produselor fizice, adăugând elemente grafice sau efecte precum fumul VFX pentru a le îmbunătăți. LG Display a spus că versiuni ale unui model sunt deja folosite la un magazin de modă din Seul și chiar la Smithsonian din Washington, DC.

LG Display a prezentat deja o varietate de displayuri curbate, inclusiv un ecran continuu, dar și un concept de scaun curbat. Noile displayuri transparente sunt doar concepte și prototipuri deocamdată, dar că ar putea ajuta clienții să le dezvolte în produse. OLED Shelf este gata pentru producție.

Citește și: