18 dec. 2021 | 10:32

Lecția nemților pentru România: cum vor da lovitura în UE, ce plan măreț au

ACTUALITATE
Lecția nemților pentru România: cum vor da lovitura în UE, ce plan măreț au

Germania este recunoscută ca fiind motorul economic al Uniunii Europene. Se pare, totuși, că acest statul deja adjudecat de nemți nu este suficient pentru Olaf Scholz (SPD), noul cancelar proaspăt ales în funcție.

Noul lider are planuri și mai mărețe pentru Germania, o națiune care s-a ridicat din cenușă și care continuă să dea lecții tuturor statelor Uniunii Europene, în special României, care are multe de învățat de la acești grei ai economiei.

Germania anticipează schimbările care se conturează în viitor și vrea să fie pregătită să profite de toate oportunitățile pentru a nu-și pierde poziția de lider în plan economic regional.

Urmează cele mai mari schimbări, din ultima sută de ani

Noul cancelar sintetizează, scurt, toate planurile pe care le are pentru Germania, promițându-le tuturor cetățenilor că vor avea parte de „noi începuturi și progrese”.

Se pare că planurile cele mai mari pe care noul cancelar le are vizează în special abordarea urgențelor climatice.

Ne așteaptă sarcini mari”, a spus Scholz, ca și „cea mai mare transformare a industriei și economiei noastre din ultima sută de ani”.

„Avem în față aproximativ 23 de ani în care trebuie și vom renunța la combustibilii fosili, ceea ce înseamnă cea mai mare transformare a industriei și economiei noastre în cel puțin 100 de ani”, a spus noul cancelar al Germaniei.

Germania trebuia să dubleze producția de energie regenerabilă până în 2030, dar și să extindă infrastructura, cum ar fi stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, a mai declarat oficialul.

Guvernul său ar crea, totodată, cadrul pentru ca majoritatea investițiilor în viitorul Germaniei să fie private, de exemplu extinzând rolul băncii de stat în sprijinirea start-up-urilor.

„Germania e o țară puternică. Nu avem absolut niciun motiv să ne temem de viitor”, a spus cancelarul german.

El are de gând să facă investiții masive în tehnologiile viitoare, infrastructura digitală și construcțiile rezidențiale.

Totodată, oficialul neamț subliniat și importanța consolidării Uniunii Europene, în special în fața amenințărilor care vin din partea Rusiei.