Jocurile de PC ajung pe XBOX: cum o să poți juca Dota 2 sau CS:GO pe console

Jocurile de PC ajung pe XBOX: cum o să poți juca Dota 2 sau CS:GO pe console

Nvidia deblochează accesul la serviciul său de streaming GeForce Now pe Microsoft Edge, permițând celor care au Xbox să joace jocuri pentru PC pe consolele lor.

GeForce Now include accesul la peste 1.000 de jocuri pentru PC, iar Nvidia tocmai a inclus browserul Edge, care acum este livrat pe Xbox, într-o actualizare beta a platformei sale.

Practic, visul de a juca jocuri pentru PC pe Xbox cu un pas mai aproape de realitate, deoarece rezultatul este accesul ușor la jocuri prin cloud. Datorită faptului că serviciul de bază GeForce Now este gratuit, poți să folosești timp de o oră serviciul pentru a te juca cele mai populare titluri pentru PC, cum ar fi Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2 și League of Legends la 1080p.

Mai mult, americanii au dezvăluit un plan nou, mai scump, care promite „latență de top” și streaming în 1440p până la 120 fps pe PC și Mac și în 4K HDR la 60 fps pe NVIDIA Shield TV.

O veste așteptată

Ceea ce face acest lucru cu atât mai interesant este că browserul Edge de pe Xbox acceptă să folosești și mouse-ul cu tastatura, astfel încât poți juca anumite jocuri care nici măcar nu au suport pentru gamepad. Nu este cea mai ideală experiență pe Xbox în acest moment, deoarece tastatura virtuală apare atunci când dai clic, iar latența nu este grozavă pentru jocurile multiplayer.

Șeful Xbox, Phil Spencer, s-a angajat recent să aducă jocurile care sunt exclusiv pentru PC pe Xbox prin serviciul Xbox Cloud Gaming al companiei. Din păcate, nu știu când se va întâmpla acest lucru, dar probabil că în cele din urmă o să fie disponibilă și această funcție. Până atunci, GeForce Now prin browser este cea mai bună alternativă.

Odată cu extinderea Nvidia GeForce Now pe Edge și chiar adăugarea unui nivel RTX 3080, ar fi grozav să vedem un program Xbox oficial pentru serviciu, dar și mai interesant, o modalitate de a juca aceste jocuri pentru PC și pe PlayStation.

Citește și: