Jeff Bezos dă lovitura în plină criză medicală: e prima persoană care ajunge la această avere uriașă

Jeff Bezos dă lovitura în plină criză medicală: e prima persoană care ajunge la această avere uriașă

Jeff Bezos, șeful Amazon, a reușit din nou să dea lovitura în plină criză. A devenit prima persoană din lume care ajunge la această avere uriașă.

Amazon, compania condusă de Jeff Bezos, nu resimte criza, ba dimpotrivă. Afacerile merg extrem de bine, iar șeful companiei se bucură din plin de acest succes. Averea lui Bezos a depășit pragul de 200 de miliarde de dolari, fiind prima persoană din lume care reușește așa ceva.

Șeful Amazon s-a distanțat astfel în topul miliardarilor lumii, lăsându-l mult în spate pe Bill Gates. Diferența dintre cei doi e acum de 78 de miliarde de dolari.

Bezos dă lovitura în criză

Potrivit Bloomberg, averea lui Bezos a crescut exponențial în ultimii ani, datorită prețului acțiunilor Amazon, care s-au dus în sus. Ba, mai mult, pe perioada pandemiei, prețul acestora a urcat și mai mult.

Bezos a devenit cel mai bogat om al planetei în 2018, când activele sale au trecut de 150 mld. dolari. El a ajuns pe primul loc în topul Bloomberg în 2017.

Cât despre acțiunile companiei pe care o conduce, acestea au ajuns la maxime istorice în aprilie, după avansul fără precedent al cererii clienților, iar titlurile Amazon au continuat să crească, adăugând sute de miliarde de dolari la capitalizarea companiei și aducând investitorilor un câștig de peste 86% anul acesta.

Potrivit celor mai recente cotații, compania valorează peste 1,7 miliarde de dolari, a doua cea mai valoroasă companie din SUA, după Apple. De precizat că Bezos a depășit pragul de 200 de miliarde de dolari (202 miliarde, mai exact) chiar și-n condițiile în care a divorțat de soția sa și i-a lăsat acesteia o sumă consistentă de bani.

Dacă nu ar fi divorțat, Bezos ar fi depășit acest prag mult mai devreme.

După divorț, fosta soție a lui Bezos ocupă locul 13 în Billionaires Index și a devenit una dintre cele mai bogate femei ale lumii. A primit, conform înțelegerii, 4% din Amazon, participație ce valora atunci 37 mld. dolari. Averea ei este estimată acum la 66 mld. dolari.

Citește și: