iPhone 14, poate cel mai interesant din ultimul deceniu: ce știm despre urmașul iPhone 13

iPhone 14, poate cel mai interesant din ultimul deceniu: ce știm despre urmașul iPhone 13

La doar câteva zile după lansarea în magazine a noilor terminale iPhone 13, au început să circule pe internet primele zvonuri referitoare la funcționalitatea și designul iPhone 14. Aceasta din urmă este seria de telefoane pe care Apple ar urma să o lanseze în 2022.

Majoritatea terminalelor lansate de Apple în ultimii 3-4 ani au ilustrat modificări incrementale pe partea de design și funcționalitate, cu diferențe mici sau foarte mici față de ce a ajuns în magazine cu un an în urmă. În 2022, însă, lucrurile s-ar putea să fie complet altfel, dacă Mark Gurman de la Bloomberg are dreptate.

iPhone 14, telefonul pe care l-ai așteptat de la Apple

Din păcate, iPhone 13 nu este telefonul revoluționar pe care l-au așteptat fanii gigantului din Cupertino. Dintr-un punct de vedere, este un iPhone 5 cu o față de iPhone 10, dar cu o crestătură un pic mai mică pentru sistemul de autentificare Face ID din partea de sus a ecranului.

Dacă sursele analistului Mark Gurman se dovedesc a fi corecte, iPhone 14 va fi complet schimbat. Va integra primele schimbări semnificative față de iPhone X lansat în 2017. În opinia sa, până și schimbările infime introduse odată cu iPhone 13 sunt o dovadă a faptului că în 2022 vom vedea un iPhone altfel.

Pe marginea acestui subiect, analistul Ming-Chi Kuo s-a aruncat la afirma că anul viitor vom vedea primul iPhone fără niciun fel de crestătură în partea de sus și cu o ramă infimă pe toate cele patru părți. Din păcate, la fel ca multe telefoane cu Android din ultimii ani, va avea o perforație discretă în centru sus pentru camera frontală. Dacă datele ajunse online referitoare la design se dovedesc a fi adevărate, iPhone 14 va fi similar vizual cu un iPhone 4, dar semnificativ mai mare, un pic mai gros și cu o ramă ce pare realizată din titan.

Tot anul viitor, se pare că Apple va renunța la iPhone mini. Această decizie va depinde însă probabil de vânzările înregistrate de recent lansatul iPhone 13 mini. 

Citește și: