Când pui mâna pe iPhone 13 și 13 Pro, de fapt: noile telefoane Apple întârzie

Când pui mâna pe iPhone 13 și 13 Pro, de fapt: noile telefoane Apple întârzie

În urmă cu câteva zile, oficialii Apple au dezvăluit noua serie de smartphone-uri iPhone 13. În același context, s-au aruncat la a promite că cele patru telefoane noi vor ajunge pe piață înainte de finele acestei luni. Realitatea este un pic altfel.

În funcție de colțul mapamondului în care te afli, deja de câteva zile, poți face precomandă la terminalele din seria iPhone 13. Este vorba de patru telefoane, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max. În teorie, după cum a spus și Tim Cook pe scena din Cupertino, acestea ar fi trebuit să ajungă la primii utilizatori începând cu 24 septembrie. Realitatea, însă, cel puțin în ceea ce privește câteva modele, este un pic altfel.

Când poți să cumperi un iPhone 13, dar iPhone 13 Pro

Nu a durat mult după ce s-au pornit precomenzile la iPhone 13 până când a devenit evident că Apple nu stă foarte bine la stocuri pentru noile sale smartphone-uri. Din păcate, deși ar fi trebuit să ajungă la primii utilizatori începând cu 24 septembrie, terminalele iPhone 13 Pro și Pro Max vor întârzia până în perioada 6 – 11 octombrie.

Este important de reținut că datele menționate mai sus sunt pentru țări precum SUA sau Germania, în care Apple are reprezentanțe oficiale. În România, prin furnizori terți, ca iStyle sau Noumax, probabil că va trece și mai mult timp până când le vom putea cumpăra. Să vedem dacă vor putea să facă ceva trucuri operatori precum Vodafone sau Orange pentru a le aduce mai repede în țară, dar este improbabil.

Ca o excepție, iPhone 13 Pro Max de 256GB, pe auriu, se pare că va respecta termenul de 24 septembrie. La fel de optimiste sunt perspectivele și pentru modelele de 128GB și 256GB de iPhone 13 Pro. Acestea au mari șanse să fie livrate începând cu 24 septembrie. Varianta de 512GB pe auriu și albastru s-ar putea, de asemenea, să fie livrată la timp.

În ceea ce privește disponibilitatea iPhone 13 la operatorii de telefonie din România, nu există nici măcar posibilitatea de precomandă.

Citește și: