iPhone 13 Pro vine la pachet cu o minciună din partea Apple: care este explicația pentru ”eroare”

iPhone 13 Pro vine la pachet cu o minciună din partea Apple: care este explicația pentru ”eroare”

Apple are o lungă tradiție când vine vorba de a-și înflori performanțele gadgeturilor sale în conferințe, de a le anunța când nu sunt gata sau de a le oferi doar unora. Cele mai noi terminale din seria iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max sunt și ele victime ale acestei realități.

La câteva zile după ce au ajuns la primii utilizatori, noile iPhone 13 Pro au făcut subiectul unui scandal în mediul online. O mare parte din marketingul acestor gadgeturi gravita în jurul faptul că vin la pachet cu o rată de refresh de 120Hz. Aceasta era și una dintre cele mai importante diferențe dintre iPhone 13 și iPhone 13 Pro. În practică, funcția cu pricina nu funcționează chiar cum ar fi vrut Apple să crezi.

iPhone 13 Pro și ”mica” minciună de la Apple.

Dacă s-ar fi dovedit ca fiind adevărată, rata de refresh de 120Hz ar fi trebuit să se reflecte într-o experiență de utilizare mult mai lină, mai fluidă. Tranzițiile ar fi trebuit să fie mai naturale în aproape toate activitățile pe care le întreprinzi pe smartphone.

Din păcate, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max pare să ofere o rată de refresh de 120Hz doar în cazul scroll-ului sau a tranzițiilor care se desfășoară pe întregul ecran. Dacă discutăm de animații punctuale, rata de refresh este limitată la 60Hz, aceeași pe care o găsim pe mult mai ieftinul iPhone 13.

Deși nu ar trebui neapărat să-ți țină de cald acest aspect, Apple nu a negat în niciun moment problema, după ce aceasta a făcut înconjurul internetului. mai mult decât atât, compania a venit la înaintare printr-un comunicat de presă prin care a spus că va rezolva acest aspect printr-o actualizare de software, fără să facă vreo promisiune clară vizavi de momentul în care aceasta va ajunge online.

Merită reținut faptul că noile iPhone-uri nu sunt primele gadgeturi Apple cu 120Hz. Acelea au fost iPad Pro-urile din 2017 și până în prezent, iar problema detaliată mai sus nu a existat pe dispozitivele respective, după cum au putut confirma mai mulți dezvoltatori de aplicații.

Citește și: