iPhone 12 mini, un eșec: dovada că nu mai vrea nimeni telefoane mici

iPhone 12 mini, un eșec: dovada că nu mai vrea nimeni telefoane mici

iPhone 12 mini este a fost așteptat cu sufletul la gură de foarte mulți pasionați de produse Apple, dar compromisurile cu care venea la pachet se pare că nu l-au transformat într-un succes de piață.

Se vehiculează deja de câteva săptămâni că Apple va renunța să mai producă iPhone 12 mini și se va rezuma la a-și goli stocurile actuale, până când terminalul va deveni istorie. Dacă speculațiile publicate de analiștii JP Morgan se vor dovedi a fi adevărate, acesta ar putea fi gadgetul cu cea mai scurtă perioadă de disponibilitate din istoria gigantului din Cupertino.

După ce JP Morgan a spus în februarie că producția de iPhone 12 mini va scădea cu 11 milioane, Nikkei Asia a obținut informații și mai grave referitoare la respectivul dispozitiv. Aparen, Apple își va reduce producția de iPhone 12 cu aproximativ 20%, comparativ cu estimările din luna decembrie a anului trecut. Deși valoarea pare să fie un eșec pentru linia de dispozitive iPhone 12, în realitate, scăderea cu pricina va afecta aproape exclusiv terminalele mini.

În final, conform informațiilor obținute de Nikkei, Apple și-a propus să producă aproximativ 75 de milioane de iPhone-uri în prima jumătate de acestui an, iPhone 12 și mai vechi. Estimările inițiale au fost de aproximativ 96 de milioane. Chiar și așa, discutăm de o creștere importantă față de aceeași perioadă din 2020.

Dincolo de informațiile legate de producție, seria de gadgeturi iPhone 12 este un hit la scară globală. A depășit detașat vânzările de iPhone 11 în Statele Unite și s-a reflectat deja în încasări de 111,4 miliarde de dolari pentru primul trimestru din acest an. Cea mai populară este versiunea standard de iPhone 12, urmată de iPhone 12 Pro și Pro Max.

Chiar dacă iPhone 12 mini s-a chinuit să-și găsească un public numeros, se pare că Apple nu va renunța la inițiativă și în 2021 vom vedea din nou un astfel de dispozitiv în pielea lui iPhone 13 mini.

Citește și: