Investiții de milenial: cum văd tinerii din ziua de azi achizițiile de imobiliare

Investiții de milenial: cum văd tinerii din ziua de azi achizițiile de imobiliare

Milenialii sau millennials mai sunt văzuți ca membri ai generației Y. În mod tradițional, aceștia sunt mai sceptici la achiziții masive și preferă să stea cu părinții, dar o nouă analiză desființează acel mit.

Conform unui raport publicat de Bloomberg, milenialii sau cei născuți între 1981 și 1996 nu sunt neapărat reticenți la investiții, ci, pur și simplu, așteaptă un pic mai mult pentru a-și permite ceea ce-și doresc cu adevărat. Această realitate este corectă mai ales când vorbim de imobiliare.

Achizițiile de locuințe continuă să fie o prioritate pentru tineri, dar aceștia vor să facă din start o investiție masivă într-o locație spațioasă, decât să cocheteze cu ideea unui upgrade ulterior. Aceasta este concluzia unei analize publicate de divizia de imobiliare a Sotheby`s. O casă sau un apartament cu mai multe camere, cu un nivel sporit de lux, este foarte sus pe lista ideilor de cămin ideal pentru membrii Gen Y.

Această realitate este în contrast masiv cu generațiile anterioare care schimbau câteva locuințe pe parcursul vieții. Începeau cu o garsonieră sau un apartament micuț, iar ulterior, în cazul în care se mărea familia, se punea problema unui upgrade.

În cazul milenialilor ajută și faptul că mulți dintre ei lucrează de acasă, un detaliu care influențează masiv ideea de spațiu în care dorești să-ți petreci cea mai mare parte a vieții. În multe cazuri, munca de acasă se reflectă și în câștiguri mai mari, dar și într-o flexibilitate sporită vizavi de orașul în care aleg să locuiască. Mulți optează pentru orașe mai mici, cu costuri de trai mai scăzute, o calitate sporită a aerului și, nu în ultimul rând, accent pe energii regenerabile, panouri solare și, nu de puține ori, încărcătoare pentru mașini electrice.

Dacă ai locui în Statele Unite ale Americii și faci parte din generațiile menționate, este posibil să cochetezi cu ideea de a te muta în Aspen sau în Austin, Texas. În Australia, a devenit foarte căutată peninsula Mornington, din apropiere de Melbourne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: