Cel mai mare site de imobiliare din România, pe mâna hackerilor: cât de mare e problema pentru toți clienții

Cel mai mare site de imobiliare din România, pe mâna hackerilor: cât de mare e problema pentru toți clienții

Cel mai mare site de imobiliare din România s-a confruntat cu o uriașă breșă de securitate. Se pare că datele clienților ar fi ajuns pe mâna hackerilor.

Cel mai mare site de imobiliare din România – imobiliare.ro – ar fi fost atacat de hackeri. Platforma ar fi expus, astfel, datele clienților stocate în peste 200.000 de fișiere. Problema, se pare, e mai veche și ar fi cauzată de o breșă de securitate, după cum scrie websiteplanet.com. Raportul menționa că problema ar fi fost semnalată în 31 ianuarie 2021.

Cel mai mare site de imobiliare din România, expus hackerilor

„Cel mai mare portal imobiliar din România, Imobiliare.ro, a suferit o încălcare a datelor care ar putea afecta întreaga bază de date a clienților săi. Rămâne necunoscut dacă informațiile despre clienți ale companiei au fost accesate de răufăcători, dar s-a constatat că o parte a informațiilor a fost expusă, fără protecție prin parolă sau criptare. Ca parte a efectuării scanărilor de rutină ale serverelor pentru a detecta potențialele vulnerabilități, echipa Website Planet a descoperit că firma afectată și-a lăsat neacoperit AWS S3 Bucket. Oricine ar fi putut accesa informațiile dacă introducea corect adresa URL”, se arată în raportul celor de la WebsitePlanet.com.

Datele clienților, cele care ar fi fost expuse, s-ar fi regăsit în 200.000 de fișiere de tip .pdf și .jpg. Acolo sunt menționate informații de identificare personală, cum ar fi nume și prenume, numere de telefon, adrese poștale și de mail, CNP-uri, documente de proprietate, inclusiv planuri arhitecturale, specificații detaliate și locații ale proprietății, cărți funciare și documente ANCPI (Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate).

Mai mult, pe mâna celor care au profitat de această breșă de securitate se numără și imaginile de profil ale celor care au postat anunțuri acolo sau și-au făcut un cont pentru a putea dialoga cu vânzătorii de diverse proprietăți. Printre datele expuse se mai numără descriere detaliată a proprietăților, inclusiv locația, precum și împrejurimile și serviciile locale.

Citește și: