Investiția colosală făcută de Intel. Unde vor fi noile locații de producție, de ce ne ajută

Investiția colosală făcută de Intel. Unde vor fi noile locații de producție, de ce ne ajută

Grupul american, Intel Corp, ar putea să învestească milioane de euro într-un proiect grandios. Pentru asta va deschide noi fabrici în diferite locații din Europa.

Intel va investi 80 de milioane de euro pentru a crește capacitatea de producție de cipuri. Directorul general de la Intel spune că până la sfârșitul anului se va ști locația exactă a noilor fabrici. Acestea vor fi amplasate în zona Uniunii Europene.

În prezent, există speculații cu privire la posibilele locații. Poate să fie Germani sau Franța, dar și Polonia este o probabilitate. Aici Intel are deja o prezență.

De ce este important proiectul Intel?

Grupul american este cel mai mare producător de procesoare pentru calculatoare personale și centre de date. Intenția lor este de a elimina deficitul de aprovizionare cu semiconductori. Astfel că, Intel vrea să înceapă să producă cipuri pentru producătorii auto. Lipsa lor a ajuns să perturbe industria auto în mod grav.

Pat Gelsinger, prezent la salonul auto de la München, spune că ”un proiect total de 80 de miliarde de euro pe parcursul următorului deceniu care să fie un catalizator pentru industria semiconductorilor un catalizator pentru întreaga industrie a tehnologiei”.

”Automobilele devin computere cu roți. Aveți nevoie de noi și noi avem nevoie de noi. Obiectivul este să punem la punct un centru de inovație în Europa, pentru Europa”, a spus Gelsinger la salonul auto de la München.

El mai speră ca Uniunea Europeană să îi sprijine și să le acorde ajutoare de stat pentru acest proiect. Deoarece, programul de investiție propus de Intel este pentru Europa. Constructorii auto sunt o prioritate strategică pentru grupul american.

Directorul general al grupului a dezvăluit, cu ocazia evenimentului, că Intel se așteaptă ca în 2030 cipurile să reprezinte 50% din costul vehiculelor. Asta ar însemna o creștere de cinci ori mai mare față de 4% din costuri, în 2019.

Intel Corporation este cea mai mare companie de semiconductoare din lume. Ei produc chipset-uri pentru plăci de bază, plăci de rețea, memorii flash, plăci grafice li multe alte componente legate de comunicații și computere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: