Intel concurează direct cu NVIDIA și AMD: planul ambițios pentru 2022

Intel concurează direct cu NVIDIA și AMD: planul ambițios pentru 2022

Intel tocmai a dezvăluit numele mărcii pentru plăcile sale grafice de înaltă performanță: Intel Arc. Prima generație a acestor noi GPU-uri va fi lansată în primul trimestru al anului 2022, sub numele de cod „Alchemist”.

Intel lucrează de ani de zile pentru a intra pe piața plăcilor grafice high-end, ca să concureze cu Nvidia și AMD, iar astăzi aceste eforturi ale companiei primesc un nume: Intel Arc.

Intel Arc nu trebuie confundat cu Intel Ark

Atenție, Intel Arc nu trebuie confundat cu Intel Ark , site-ul la care apelează internauții atunci când au nevoie de ajutor în ceea ce privește identificarea procesoarelor Intel.

În mod oficial, placa grafică discretă Intel DG2, Alchemist se bazează pe microarhitectura Intel Xe HPG, cu performanțe despre care se zvonește că ar fi capabile să concureze cu Nvidia GeForce RTX 3070.

Primele GPU-uri Arc, denumite în cod Alchemist, vor ajunge în primul trimestru al anului 2022 pentru desktop-uri și laptopuri.

Intel a anunțat, de asemenea, că noua gamă Arc va acoperi mai multe generații de hardware grafic, cu Battlemage, Celestial și Druid listate ca nume de cod pentru generațiile viitoare de GPU-uri Intel pentru jocuri.

Intel spune că Xe-HPG va „oferi scalabilitate și va calcula eficiența cu caracteristici grafice avansate”. Plăcile grafice dedicate Iris Xe de la Intel , care au fost orientate în principal către laptopuri și desktopuri pre-construite , se bazează pe arhitectura Xe LP. Intel spune că va împărtăși mai multe detalii despre primele produse Arc la sfârșitul acestui an.

Intel a prezentat mai multe videoclipuri cu noua tehnologie. De exemplu, într-un astfel de videoclip, a prezentat jocuri, inclusiv Forza Horizon 4, Psychonauts 2, PlayerUnknown’s Battlegrounds (sau PUBG: Battlegrounds , mai precis) și Metro Exodus care rulează pe tehnologie. Și da, se pare că GPU-urile pot rula Crysis Remastered Trilogy.

Nu știm încă nimic despre performanță, prețuri sau disponibilitate pentru orice card Arc, dar dacă lipsa actuală a GPU se extinde până la începutul anului 2022, aceasta va reprezenta o oportunitate unică pentru Intel de a acumula cotă de piață, pe fondul disperării utilizatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: