Internetul slab: cum poți verifica dacă cineva folosește rețeaua ta wifi

Internetul slab: cum poți verifica dacă cineva folosește rețeaua ta wifi

Internetul slab poate avea și o altă explicație, asta înainte de a da vina pe furnizorul de servicii. În loc să suni la relații cu clienții, poți face o verificare dacă o altă persoană este conectată la rețeaua ta de wifi, lucru care încetinește viteza.

Acest motiv este unul destul de întemeiat pentru a face o verificare rapidă a conexiunii și, dacă este necesar, pentru a îmbunătăți securitatea. Partajarea conexiunii prin wifi poate micșora lățimea de bandă, poate încetini conexiunea. Totodată, persoane necunsocute pot avea acces la rețeaua ta, astfel că există o modalitate prin care poți vedea cine este conectat.

Cea mai simplă modalitate de a elimina utilizatorii de WiFi nedorite este să îți schimbi parola, și să nu o împărtășești pe cea nouă. Totuși, dacă dorești să mergi mai departe și să afli exact cine este conectat la rețeaua ta, există mai multe moduri de a accesa o listă a dispozitivelor care utilizează în prezent wifi-ul tău.

Cel mai precis mod de a accesa o listă de dispozitive conectate este să te conectezi la pagina de setări a routerului. Dacă routerul tău a fost furnizat de serviciul de internet, este posibil să te poți conecta cu ușurință la contul tău. pentru a găsi aceste informații. De obicei, aceste informații sunt disponibile pe spatele routerului.

Alte modalități pentru a verifica internetul slab

O altă modalitate este de a utiliza o aplicație de telefon asociată rețelei, cum ar fi aplicația Netgear’s Nighthawk sau Orbi, care sunt concepute pentru a te ajuta să gestionezi setările routerului pentru acele dispozitive specifice.

Pentru a verifica setările routerului și dispozitivele conectate, rămâi conectat la WiFi și deschide pagina setărilor routerului. Pur și simplu introduci adresa IP pe care o utilizezi la accesarea routerului, care poate fi găsită pe spatele routerului.Odată conectat, poți face modificări în numele și parola rețelei și poți vedea ce dispozitive sunt listate ca fiind conectate.

În cazul în care ai descoperit că altcineva îți folosește rețeaua, cea mai simplă modalitate este să schimbi parola de acces. Acest lucru deconectează celelalte dispozitive aproape instantaneu. Ideal ar fi să nu utilizezi un nume sau adresa ca parolă. Totodată, nu utiliza o parolă care este similară cu numele rețelei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: