Cum vezi toate parolele la rețelele wireless pe Mac, la care te-ai conectat în trecut

Cum vezi toate parolele la rețelele wireless pe Mac, la care te-ai conectat în trecut

Pe sistemele Apple, există o locație centralizată în care poți vedea o listă clară cu toate parolele pe care le-ai tastat vreodată, inclusiv cele aferente tuturor conexiunilor Wi-Fi la care te-ai conectat.

O conexiune Wi-Fi trebuie protejată cu o parolă sigură, complexă. Ideal ar fi să fie relativ ușor de ținut minte, mai ales pentru cel care a configurat-o. În cazul în care este însă vorba de o rețea la care te conectezi de câteva ori pe an, este foarte improbabil să o ții minte.

Un dispozitiv conectat anterior la o rețea wireless se reconectează fără niciun fel de intervenție din partea ta. Ce faci însă când vrei să tastezi parola pe care nu o știi pe un echipament nou, pe telefon sau pe laptopul unui prieten. Atunci, trebuie să profiți de faptul că pe Mac este foarte ușor să găsești orice parolă la o rețea wireless la care te-ai conectează vreodată.

parola wifi macDacă ai nevoie de o parolă la o rețea Wi-Fi pe un MacBook sau iMac, răspunsul este la doar câteva clickuri distanță. Orice parolă poate fi găsită în Keychain Access sau Portchei. Pentru a porni respectivul utilitar, fă click pe lupa din dreapta sus sau apasă pe Command + Space Bar. Tastează ”Keychain Access” fără ghilimele în bara de căutare. Apasă pe Enter pentru a deschide primul rezultat la căutare.

În noua fereastră, similară cu cea de mai sus, apasă în stânga jos pe Passwords. De aici, rămâne să filtrezi toate parolele apărute instant în dreapta. În colțul din dreapta sus, caută numele rețelei pentru care vrei să afli parola. Dacă ai o curiozitate vizavi doar de parolele wireless, pentru că acolo vezi și multe alte parole tastate pe sistem, scrie la căutare cuvântul ”airport”, fără ghilimele.

După ce ai găsit rețeaua a cărei parolă vrei să o afli, fă dublu click pe numele ei. Bifează în stânga jos Show Password, la fel ca în captura de ecran de mai sus. Tastază parola de administrator și, eventual, numele de utilizator. Confirmă cu ok, și ar trebui să o vezi scrisă.

Citește și: