Interesul românilor pentru criptomonede, în top: cât investim, de fapt

Interesul românilor pentru criptomonede, în top: cât investim, de fapt

“Moda” cu criptomonede este în plină desfășurare, deși au intrat doar de câțiva ani în funcțiune. Iată cât investesc românii în monedele digitale.

Boom-ul monedelor digitale a dus, poate în mod surprinzător, la crearea propriei rețele de ATM-uri, și unele țări încep acum să pună la punct infrastructura pentru a se alătura revoluției cripto. România este una dintre ele și ocupă în prezent locul nouă în lume după numărul de ATM-uri cu criptomonede. Clasamentul a fost realizat de platforma de educație Crypto Head, notează Economica.net.

Cercetarea a aprofundat mai mulți factori care au un impact asupra criptomonedelor din întreaga lume, cum ar fi interesul public, poziția juridică a guvernului, respectiv dacă acestea pot fi sau nu utilizate în bănci. Totodată, studiul a luat în calcul și numărul de proprietari de monede digitale, precum și numărul de căutări online despre criptomonede. Un alt element important a fost accesibilitatea Bitcoin, Dogecoin și a altor monede digitale, în special prevalența bancomatelor criptografice.

Prin combinarea scorurilor pentru toate aceste categorii, Crypto Head a formulat un „scor de criptomonede” (format din zece puncte) pentru 200 de țări și teritorii din întreaga lume.

Un bancomat de criptomonede funcționează într-un mod foarte asemănător cu un bancomat normal, cu excepția faptului că este conectat la un cont de criptomonede și nu la o bancă. Dispozitivul  permite oamenilor să cumpere criptomonede cu numerar și cu cardul de debit sau de credit. Unele sunt bidirecționale și permit, de asemenea, vânzarea de monede digitale în schimbul de numerar.

Topul țărilor care investesc în criptomonede

SUA conduce detașat topul, după numărul ATM-urilor, cu 17.436 de unități. Pe locul doi se află Canada, cu 1.464 de ATM-uri, urmată de Marea Britanie (200 de unități) și Austria, cu 157.

România are, potrivit sursei citate, 86 de ATM-uri cripto, înaintea Republicii Cehe, următoarea clasată, cu 68 de astfel de unități sau a Italiei (locul 11 – 65 de ATM-uri) și Germaniei (locul 14 – 53 de ATM-uri).

Interesul pentru criptomonede după numărul de căutări pe Google a crescut cel mai mult în România În ultimul an, românii au fost cei mai interesați de criptomonede, numărul de căutări pe Google fiind de 7.635 la 100.000 de locuitori.

Citește și: