Inteligența artificială și Anthony Bourdain: replicile pe care nu le-a spus niciodată, în documentarul Roadrunner

Inteligența artificială și Anthony Bourdain: replicile pe care nu le-a spus niciodată, în documentarul Roadrunner

Astăzi, la nivel global, are premiera documentarul Roadrunner, un film despre Anthony Bourdain. Deși este improbabil să nu fi auzit vreodată de Bourdain, câteva dintre replicile din iminentul film nu au fost spuse de către el.

Inteligența artificială începe să joace un rol din ce în ce mai important în producțiile de la Hollywood, iar actorii ar trebui să înceapă să-și facă griji. Cu cât ai mai mult conținut video și audio realizat de-a lungul anilor, o inteligență artificială poate fi ”învățată” să spună orice frază sau chiar să țină un discurs cu vocea ta.

Deși premisa pare a fi una exagerată, în Roadrunner vor exista câteva replici pe care Bourdain nu le-a spus niciodată în fața camerei, deși sunt citate din scrierile sale. În schimb, acestea vor fi verbalizate de o inteligență artificială, conform explicațiilor regizorului Morgan Neville într-un interviu acordat The New Yorker.

Regizorul a explicat că au existat trei citate din Anthony Bourdain pe care își dorea să le includă în documentar, citate pentru care nu exista nicio înregistrare. Soluția a constat în a le reproduce cu software. ”Am creat un model al vocii sale cu inteligență artificială.”, a afirmat Neville.

Cuvintele lui Anthony Bourdain, spuse de inteligență artificială: cum a fost posibil

În mod previzibil, efortul din spatele acestei inițiative ambițioase nu a fost unul mic. Într-un alt interviu acordat celor de la GQ, Neville a atras atenția asupra faptului că a contactat patru companii diferite despre acest proiect, înainte să se decidă pe cea mai bună.

O inteligență artificială ”a consumat” vreo 12 ore de discursuri ale lui Anthony Bourdain pentru a putea spune cuvintele cum trebuie. În final, nu a fost însă vorba doar de cuvinte, ci de tonul pe care regizorul și l-ar fi dorit pentru replicile cu pricina, în contextul în care modul în care Bourdain și-a schimbat mult stilul verbal de-a lungul anilor în care s-a aflat în fața camerei.