18 aug. 2021 | 07:22

Inconștiența românilor, măsurată în case: câți vor să-și cumpere o locuință, deși cei mai mulți nu și-o permit

ACTUALITATE
Inconștiența românilor, măsurată în case: câți vor să-și cumpere o locuință, deși cei mai mulți nu și-o permit

În urmă cu aproximativ o săptămână, apăruse o analiză legată de numărul românilor care trăiesc în propria locuință. Este vorba de 95%, cel mai mare procent de pe întreaga planetă. Acum, avem noi valori care să ateste obsesia românilor pentru case și apartamente proprietate personală.

Reveal Marketing Research a realizat de curând o analiză pentru a înțelege un pic mai bine în ce domeniu își doresc românii să bage bani, ce planuri de viitor au. În acest scop, au fost chestionate persoane între 25 și 34 de ani și, în mod previzibil, răspunsul lor a fost influențat de perioada de pandemie, în care tineri au fost nevoiți să petreacă mai mult de 90% din timp în confortul căminului.

Românii vor o casă, independent de posibilitățile financiare

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe de țările Uniunii Europene. În urma unei analize Eurostat, peste 95% dintre români dețin propria locuință. Pentru că vorbim de Eurostat, analiza se referă doar la blocul comunitar, dar România este pe primul loc global când vine vorba de proprietari de locuințe.

Cu toate acestea, Reveal Marketing Research a atras atenția asupra faptului că peste o treime dintre români și-au făcut un scop în viață în a-și cumpăra o locuință. 34% dintre respondenţi declară că doresc să-şi cumpere o locuinţă. Procentul de respondenţi care vor să îşi cumpere o casă (33%) este dublu faţă de cei care declară că îşi doresc un apartament (15%) mai ales în rândul persoanelor de până în 45 de ani.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani, declară că intenţionează să îşi achiziţioneze anul acesta propria lor locuinţă, deşi 6 din 10 sunt de părere că piaţa imobiliară din România va creşte în anul 2021. Dacă pentru respondenţii de peste 45 de ani sunt mai importante costurile de întreţinere (86%) şi comunitatea/vecinii (72%). Printre detaliile importante pe care tinerii le iau în considerare atunci când îşi doresc să devină proprietarii unei locuinţe se mai numără calitatea materialelor de zidărie folosită (86%), vechimea clădirii (84%) şi distanţa faţă de locul de muncă (72%). Marja de eroare a studiului este +/- 3%, în timp ce nivelul de încredere este de 95%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele