17 aug. 2021 | 22:52

Casă sau apartament? Ce vor, de fapt, să-și cumpere românii în 2021

News
Casă sau apartament? Ce vor, de fapt, să-și cumpere românii în 2021
Casă sau apartament?

Casă sau apartament? Aceasta este dilema tot mai multor tineri atunci când vine vorba despre achiziționarea unei locuințe.

Casă sau apartament?

De altfel, un studiu indică faptul că o treime din tinerii din România doresc să își cumpere o locuință. Iată după ce criterii se ghidează ei atunci când vine vorba de cumpărarea unei locuințe.

Mai bine de o treime dintre tineri s-au arătat interesați de achiziționarea unui imobil anul acesta, indică un studiu al Reveal Marketing Research.

Astfel, procentul de respondenți care doresc să-și cumpere o casă este de aproximativ 33%, față de cei care își doresc un apartament, adică de aproximativ 15%, mai ales în ceea ce-i privește pe tinerii de până în 45 de ani, arată studiul. În plus, 26% dintre ei doresc să-și cumpere o casă, în timp 12% spun că vor să-și cumpere un apartament.

Criteriile cumpărarii unei locuințe

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani spun că visează să-și achiziționeze anul acesta propria locuință, chiar dacă 6 din 10 tineri sunt de părere că piața imobiliară din România va crește în anul 2021.

Însă în ceea ce privește criteriile pentru alegerea unei locuințe, pentru tineri sunt importante următoarele:

-calitatea materialelor de zidărie folosită (86%)
-vechimea clădirii (84%)
-distanța față de locul de muncă (72%).

Materialele din care să fie construită locuința

Analizând categoria de persoane care a construit sau sunt în proces de construire a unei case, 6 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani spun că materialul de zidărie din care au construit sau construiesc casa este BCA-ul.

În ce privește populația generală, 34% dintre români spun că doresc să-și cumpere o locuință, mai arată studiul. Pentru respondenții de peste 45 de ani sunt importante atât costurile de întreținere, cât și comunitatea și vecinii în alegerea unei case.

România este țara cu cei mai mulți proprietari de case

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe dintre toate țările Uniunii Europene. Prin urmare, peste 95% dintre români au propria lor casă, potrivit datelor anunțate de Eurostat.

Prețurile apartamentelor noi vândute pe piața din România au crescut și ele cu 3,1% anul trecut față de anul 2019, ajungând la o medie de 1.322 de euro pe metrul pătrat, arată un studiu Deloitte.

La jumătatea clasamentului care arată puterea de cumpărare a unei case

România este pe locul patru în topul celor 24 de țări luate în calcul în cadrul studiului, după state precum Bulgaria, Bosnia-Herțegovina și Portugalia.

În ce privește gradul de accesibilitate a locuințelor pentru locuitorii fiecărei țări, calculat ținându-se cont de numărul de salarii medii brute anuale necesare pentru cumpărarea unui apartament nou standard, de 70 de metri pătrați, țara noastră se situează la jumătatea clasamentului.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro