24 iun. 2021 | 13:51

Șocant. Jeff Bezos – prizonier în spațiu?

ACTUALITATE
Șocant. Jeff Bezos - prizonier în spațiu?

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, va lua parte în curând la cea mai aventuroasă misiune spațială a secolului. Această informație nu e o noutate, însă, între timp, situația s-a complicat.

Îți amintesc faptul că, în data de 20 iulie, Jeff Bezos va participa la primul zbor de turism spaţial al companiei sale, Blue Origin. Capsula rachetei New Shepard, care îl va duce pe miliardar în spațiu, are o capacitate de șase locuri.

Alături de Bezos în nava spațială va fi și fratele acestuia, dar și un om obișnuit, care a câștigat locul la o licitație publică. După doar șapte minute de licitat, locul în nava spațială a fost adjudecat pentru suma de 28 de milioane de dolari.

Până acum lucrurile decurg conform planului inițial. Doar că, de curând, apărut pe internet o petiție care a avut foarte mare priză la public, în care se cere ca Bezos să nu mai revină niciodată pe Pământ.

100.000 de oameni cer ca miliardarul Bezos să rămână în spațiu pentru totdeauna

Peste 100.000 de omeni au semnat o petiție pe platforma Change.org, în cadrul căreia solicită ca fondatorul Amazon să plece în spațiu și să rămână acolo.

„Nu-i permiteţi lui Jeff Bezos să revină pe Pământ” – este titlul petiţiei iniţiate cu două săptămâni în urmă de Ric G., care-şi propune să strângă 150.000 de semnături şi să o plaseze printre cele mai populare petiţii de pe Change.org.

„Dacă poate fi trimis un miliardar pe Marte, de ce nu pleacă toţi acolo?”⁣, comentează unul dintre semnatari.

Mai mult decât atât, unii oameni ar dori ca zborul să nu decurgă bine. „⁣Te rog, rachetă, să nu funcţionezi bine”, comentează un alt semnatar, care și-ar dori, din câte se pare, să aibă loc un accident spațial.