Încă o țară europeană își deschide granițele: opțiuni suplimentare pentru românii care vor să meargă în vacanță

Încă o țară europeană își deschide granițele: opțiuni suplimentare pentru românii care vor să meargă în vacanță

Tot mai multe țări europene fac eforturi pentru a-și deschide granițele și a primi cât mai repede turiști. În teorie, multe teritorii vor deveni accesibile de la 1 iulie, dar o țară importantă a anunțat că va relaxa mai repede restricțiile aferente pandemiei.

Guvernul ceh a anunţat luni că doreşte să redeschidă frontierele pentru cetăţenii din UE şi Serbia la 21 iunie, în contextul în care ţara îşi revine treptat după pandemia de coronavirus, scrie AFP, potrivit Agerpres. Ca urmare, românii care vor să ajungă în Cehia în acest an o pot face după 21 iunie.

În mod previzibil, vor fi necesare câteva formalități la intrarea în țară, dar nu mai discutăm de carantină, sub nicio formă. Călătorii vor trebui să prezinte un test negativ, o adeverinţă de vaccinare sau un certificat de recuperare post-Covid-19 pentru a trece frontierele cehe.

Dispoziţii similare erau deja în vigoare pentru cetăţenii germani, austrieci, croaţi, unguri, polonezi, slovaci şi sloveni. Anunțul de acum extinde posibilitatea intrării în țară pentru restul Europei, în aceleași condiții.

Mai mult decât atât, guvernul Republicii Cehe a majorat luni limita numărului de participanți la evenimente culturale. De această dată discutăm de peste 1000 de persoane la interior și 2000 în aer liber. În același timp, autoritățile le-au permis elevilor şi profesorilor acestora să nu mai poarte măşti în majoritatea regiunilor ţării.

Aceste vești bune vin după un an foarte dificil pentru frumoasa țară. La începutul anului, Republica Cehă s-a aflat pe primul loc ca număr de contaminări şi decese raportate la populaţie. Aproape un ceh din șase a avut Covid. Această ţară membră a Uniunii Europene cu 10,7 milioane de locuitori a înregistrat 1,66 milioane de cazuri de COVID-19 şi 30.164 de decese până în prezent. De o săptămână, însă, numărul cazurilor a scăzut la mai puțin de 500 în fiecare zi.

La fel ca în românia, magazinele, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de concert s-au redeschis în urmă cu câteva săptămâni. Spre deosebire de noi, restricţii ca obligaţia de a purta o mască sunt încă în vigoare.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: