Încă o lovitură pentru Bitcoin: ce a decis să facă această țară

Încă o lovitură pentru Bitcoin: ce a decis să facă această țară

Războiul Chinei împotriva criptomonedelor s-ar putea extinde în curând spre o interdicție mai largă asupra minării de criptomonede. Iată ce se întâmplă cu Bitcoin.

Reuters relatează că țara a adăugat minarea de criptomonede la o schiță de „listă negativă” care limitează sau interzice direct investițiile într-o anumită industrie, fie de către chinezi, fie de către străini. Viitorii investitori ar trebui să obțină aprobări, iar acestea sunt puțin probabil a fi aprobate, având în vedere poziția anti-criptografică a Chinei.

Bitcoin.com observă că Comisia pentru Dezvoltare și Reformă a Chinei solicită comentarii publice asupra listei până pe 14 octombrie. Cu toate acestea, contribuția publică îndoielnică va schimba abordarea minării criptografice.

China a considerat ilegale tranzacțiile criptografice, susținând că moneda digitală a provocat o creștere a spălării banilor și a altor infracțiuni financiare. Totuși, țara și-a testat propria criptomonedă, iar unii suspectează că țara vrea doar o monedă mai stabilă pe care o poate controla direct.

Această mișcare ar putea face ca criptomoneda să fie mai puțin practică în China. Prețul Bitcoin a crescut cu peste 30 la sută de la represiunea Chinei din septembrie. Aceste interdicții ar fi putut da crizei un al doilea avânt. Poate fi pusă următoarea întrebare: dacă o monedă oficială chineză distorsionează sau nu piața.

Cum au ajuns să se îmbogățească minerii de Bitcoin din România, după ce China a interzis minatul criptomonedelor

Pur și simplu, a devenit mult mai ușor și mult mai profitabil să minezi bitcoin. Lumea știe de luni întregi că mai mult de jumătate din minerii de bitcoin din lume ar avea probleme, din moment ce China a interzis mineritul de criptomonede.

Această ajustare, care a intrat în vigoare recent, înseamnă că în acest fel, minerii de bitcoin care rămân online vor câștiga mai mulți bani.

Un miner bitcoin rulează un program pe un computer, pentru a încerca să rezolve un puzzle, înainte ca oricine altcineva să o facă. Rezolvarea acestui puzzle este ceea ce completează un bloc, un proces care creează atât bitcoin nou, cât și actualizează registrul digital, urmărind toate tranzacțiile bitcoin.

China a fost mult timp epicentrul minerilor de bitcoin, estimările anterioare indicând faptul că 65% până la 75% din exploatarea mondială a bitcoinului s-a petrecut acolo. Dar o represiune condusă de guvern a alungat efectiv minerii de cripto din țară.

Citește și: