Huawei P50 ar putea dezamăgi utilizatorii: motivul pentru care merită ocolit

Huawei P50 ar putea dezamăgi utilizatorii: motivul pentru care merită ocolit

Ne-am așteptat ca noile smartphone-uri să fie telefoane 5G, deoarece marea majoritate a dispozitivelor noi folosesc această generație actuală de conectivitate, dar câteva telefoane mai ieftine folosesc doar 4G. Într-o mare surpriză, vedem cum Huawei P50 se alătură în categoria de telefoane 4G.

Conform popularului portal Digital Chat Station, postat pe platforma chineză de socializare Weibo, compania de chipset-uri Qualcomm lucrează la o versiune exclusivă 4G a chipset-ului său de top Snapdragon 888, pe care l-am văzut în OnePlus 9, Xiaomi Mi 11, Oppo Find X3 Pro și multe altele. Pe de altă parte, un alt popular portal, Bald Panda a declarat că chipset-ul în cauză va fi utilizat pentru Huawei P50.

Dacă este adevărat, ar fi o surpriză, asta pentru că, aproape toate telefoanele emblematice sau telefoanele de renume din 2021 sunt dispozitive 5G și ar părea ciudat pentru Huawei să lanseze o versiune 4G a următorului său flagship.

Este posibil să existe atât versiuni 4G, cât și 5G ale Huawei P50, o posibilitate pe care Digital Chat Station a ridicat-o ulterior, ceea ce ar oferi oamenilor care nu locuiesc în regiuni cu 5G un model mai accesibil de cumpărat.

Motivul pentru care Huawei P50 ar fi disponibil pe tehnologia 4G

Până la lansarea Huawei P50 însă, nu se știe nimic concret. Nu este un mare secret faptul că Huawei a fost afectat de sancțiunile comerciale pe care SUA le-a aplicat Chinei. În timp ce sancțiunile blochează multe lucruri, inclusiv comerțul cu chipset-uri 5G, aparent chipset-urile 4G sunt încă pe masă.

Acest lucru ar putea explica de ce Qualcomm realizează o versiune mai mică de 5G a chipsetului său de top, lucru care ar permite companiei să mențină comerțul cu Huawei.

Deși acest lucru ar avea mai mult sens pentru telefoanele de gamă medie, deoarece la acel preț, nu este de așteptat ca dispozitivele să vină cu tehnologia 5G, este curios cum ar afecta acest lucru telefonul emblematic al Huawei, având în vedere că firma își produce propriile chipset-uri.

Citește și: