Telefoanele realme și tehnologia 5G: proiectele ambițioase ale gigantului chinez

Telefoanele realme și tehnologia 5G: proiectele ambițioase ale gigantului chinez

În timp ce pentru unii , tehnologia 5G reprezintă o foarte mare amenințare și un subiect controversat al conspirationistilor, pentru coloșii tehnologici reprezintă un foarte mare pas înainte care va dicta tehnologia de mâine.

Producătorul de telefonie mobilă care beneficiază de cea mai mare ascensiune în piață, realme, a anunțat astăzi în cadrul summit-ului său 5G intenția de a implementa noua tehnologie a telecomunicațiilor pentru un număr uriaș de 100 de milioane de tineri din întreaga lume, în următorii trei ani.

În cadrul summit-ului, în parteneriat cu GSMA și Counterpoint Research, compania a prezentat noile modele din seria GT care reprezintă vârful de gamă și urmează să fie lansat în viitorul apropiat. Tema summit-ului a fost ”5G Global: accesibil pentru toată lumea”, iar acesta a reunit atât instituții cât și lideri ai mai multor domenii, acoperind mai multe teme precum conectivitate 5G actuală, relația dintre tehnologia 5G și generația tânără precum și cum ar putea această tehnologie să devină mai accesibilă în viitor. Obiectivul realme este de a deveni unul dintre jucătorii importanți în piața telefoniei mobile precum și unul dintre cei mai importanți piloni ai tehnologiei 5G.

 “Începând cu primul nostru model 5G, realme X50, am explorat noi concepte de design și inovații tehnice pentru a aduce utilizatorilor modele 5G mai subțiri, mai performante și mai atrăgătoare. Credem că în era 5G,  a ajuta la dezvoltarea și adoptarea acestei noi tehnologii este o misiune importantă pentru realme.

Vom lucra din greu pentru a ajuta la popularizarea 5G ascultând tot mai mult nevoile consumatorilor, promovând produse inovative și contribuind la construirea unui ecosistem 5G.”  a declarat la summit Madhav Sheth, Vicepreședinte și CEO realme în India și Europa.

Tehnologia 5G este pentru generația tânără

Așa cum a afirmat Johnny Chen, brand director realme, ”crede ca 5G este pentru generația tânără, o generaţie ce a crescut împreună cu internetul, care caută modalități de a se conecta și de a se exprima dincolo de lumea fizică”.

Brandul este unul dedicat tinerilor în special, iar producătorul ia foarte în serios cerințele acestora legate de tehnologia 5G, încercând în a-i implica în procesul de creare a unei utilizări mai bune. Planul companiei realme este de a înființa peste 10 magazine 5G în întreaga lume, în scopul de a le oferi tinerilor o experiență de cloud gaming cu ajutorul 5G.

 “În luna mai a acestui an, 60 de țări din întreaga lume au dat drumul la rețeaua 5G, iar 12 dintre ele sunt piețe emergente, majoritatea din Asia. În timp ce acoperirea 5G este încurajatoare, un sondaj efectuat de GSMA arată că rămân alte bariere pentru adoptarea pe scară largă a noii tehnologii în rândul consumatorilor, cum ar fi accesibilitatea dispozitivelor, lipsa competențelor digitale, costurile datelor mobile. Cu toate acestea, tranziția la 5G este inevitabilă peste tot în lume și ne așteptăm ca 5G să aducă 600 miliarde USD economiei globale în următorul deceniu.” a declarat Kalvin Bahia, Principal Economist GSMA Intelligence.

Creșterea impresionantă a rețelei 5G a fost confirmată și de către VP și cofondatorul Counterpoint Research, Peter Richardson, care a mai afirmat că prețurile telefoanelor tot mai scăzute reprezintă unul dintre factorii principali ai acestei creșteri.

„Actualizarea la chipset-uri 5G împinge performanța procesării platformei la niveluri remarcabile, permițându-ne să maximizăm îmbunătățirile pe care le vedem în componentele și hardware-ul smartphone-urilor de astăzi. La fel de important, livrăm 5G către toate nivelurile, asigurându-ne că este accesibil atât segmentelor largi de pe piețele dezvoltate, cât și pe cele emergente”, a mai afirmat acesta.

În scopul de a sprijini adoptarea la nivel mondial a produselor 5G, compania urmează să înființeze mai multe centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume pe parcursul acestui an, care vor avea scop principal explorarea tehnologiilor precum și a produselor. În următorii ani, 300 de milioane de dolari va fi suma pe care realme o va investi la nivel mondial pentru a demara mai multe cercetări în domeniu.