13 aug. 2021 | 11:35

Google s-a supărat că-i făcea concurență: decizia gigantului tech împotriva companiei care vinde date de localizare

ACTUALITATE
Google s-a supărat că-i făcea concurență: decizia gigantului tech împotriva companiei care vinde date de localizare

Google a interzis SafeGraph, o companie care a luat și a vândut datele de localizare ale utilizatorilor Android. Dezvoltatorii Android care au folosit kitul de dezvoltare software (SDK) al companiei au primit un termen de șapte zile pentru a elimina instrumentele de colectare a locației SafeGraph din aplicațiile lor sau pentru a se confrunta cu o posibilă evacuare din Magazinul Play.

Unele dintre datele SafeGraph obținute provin din aplicații care au valorificat SDK-ul, conform Vice. Aplicațiile au reușit să urmărească locațiile utilizatorilor, deși mulți oameni nu știu cum își folosesc companiile datele.

Google a criticat SafeGraph încă de la începutul lunii iunie. Nu este clar dacă aplicațiile folosesc în continuare SDK-ul sau dacă Google a luat măsuri împotriva dezvoltatorilor care nu au eliminat plugin-urile SafeGuard.

Google a interzis SafeGraph

În acest context, este posibil să afli detalii despre persoanele care utilizează date despre locație, chiar și atunci când se presupune că sunt anonimizate. Datele SafeGraph au arătat mișcarea utilizatorilor între mai multe locații. Compania vinde, de asemenea, informații secundare de la alte companii, pentru a spori datele despre locație, potrivit raportului. Se spune că alte seturi de date includ numele persoanelor care dețin proprietăți în SUA, care ar putea dezvălui detalii despre utilizatorii individuali.

SafeGraph își vinde datele despre locație aproape oricui dorește să plătească pentru acestea. Se spune că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor se numără printre clienții SafeGraph, în timp ce The New York Times a folosit datele SafeGraph pentru un proiect care arăta unde se adunau oamenii după ce restricțiile de blocare COVID-19 au fost relaxate.

În februarie, Google a început o acțiune similară împotriva Predicio, care este legată de o companie numită Venntel. Contractele publice care au apărut anul trecut au arătat că vamele și Protecția Frontierelor din SUA au cumpărat date de la Venntel, se pare că pentru urmărirea telefonului. Ambele Google și Apple au interzis X-Mode, un alt broker de date privind locația, în decembrie anul trecut. Brokerii de date privind locația plătesc uneori dezvoltatorilor de aplicații pentru a-și folosi codul de urmărire, astfel încât să poată vinde informațiile, ceea ce contravine regulilor Google.