Google merge pe urma Apple: ce planuri are pentru următorul smartphone Pixel de top

Google merge pe urma Apple: ce planuri are pentru următorul smartphone Pixel de top

Google se pare că a învățat ceva de la practicile Apple din ultimii ani și va face un efort semnificativ pentru a-și construi viitorul Pixel 6 în jurul unui procesor proprietar.

Dacă lucrurile merg conform planului, Pixel 6 va fi primul smartphone al Google cu un procesor care nu vine de la Qualcomm. În schimb, se pare că va folosi un SoC intitulat în faza de proiect Whitechapel.

Primele speculații pe marginea acestui subiect au apărut în 2020, dar noul set de informații confirmă mai multe particularități ale viitorul procesor. Dacă datele din piață se dovedesc a fi adevărate, SoC-ul va fi folosit în acest an în cazul celei mai noi familii de telefoane Pixel. 

În prima fază, se credea că noul SoC, cu nume de cod Whitechapel, va fi utilizat în egală măsură în telefoane și noi Chromebook-uri marca Google. Acesta a fost dezvoltat în colaborare cu Samsung, atrag atenția cei de la 9to5Google. Mai precis, este vorba de o colaborare cu divizia SLSI (System Large-Scale Integration) din cadrul Samsung Semiconductor, aceeași care se ocupă de chip-urile Exynos.

În același raport al 9to5Google se mai menționează alte câteva nume de cod, dar s-ar putea să nu aibă legătură neapărat cu procesorul. GS101 face referință la viitorul chip, cu mențiunea că GS ar putea fi o abreviere de la Google Silicon. Numele de cod Slider s-ar putea să facă referire la întreaga platformă, tot hardware-ul care va fi asamblat în jurul SoC-ului Whitechapel.

În ceea ce privește numele de cod Raven și Oriole, acestea se pare că sunt numele pe care inginerii Google le folosesc pentru viitoare smartphone-uri ale companiei, Pixel 6 și Pixel 6 XL, care urmează să fie dezvăluite în toamna acestui an, similar cu iPhone 13. În mod previzibil, niciun oficial Google nu a comentat zvonurile respective, dar șansele să fie adevărate sunt destul de mari, având în vedere că Samsung, Huawei, Apple și, de curând, Xiaomi își creează propriile procesoare din telefoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: