Gaming-ul contracarat de inteligența artificială: ce poate face acum recunoașterea facială

Gaming-ul contracarat de inteligența artificială: ce poate face acum recunoașterea facială

Este un lucru îngrijorător faptul că, tinerii din ziua de astăzi petrec foarte mult timp în cadrul jocurilor video. Recent, o companie a dezvoltat un sistem în care inteligența artificială este combinată cu recunoașterea facială, copiii fiind împiedicați să stea până târziu la sesiunile de gaming.

China se confruntă cu un viitor incert, având în vedere că tinerii petrec până târziu în noapte în fața jocurilor video. Gigantul tehnic Tencent a lansat un sistem de recunoaștere facială sensibil la timp, care împiedică minorii să se lovească de jocurile video după întuneric.

Platforma, numită „Midnight Patrol”, ajunge pe fondul unei panici morale legate de dependența de jocuri în rândul copiilor din China. Sub 18 ani nu li se mai poate juca între orele 22:00 și 08:00 și trebuie să se înregistreze pentru jocuri folosind numele lor reale și numerele de identificare ale guvernului.

Sistemul Tencent folosește un sistem de verificare facială conectat la o bază de date de identitate publică pentru a detecta minorii care se poartă ca adulți în timpul serii.

„Vom efectua o examinare a feței pentru conturile înregistrate cu nume reale și care au jucat pentru o anumită perioadă de timp noaptea. Oricine refuză sau eșuează verificarea feței, va fi tratat ca un minor și, așa cum este subliniat în supravegherea anti-dependență a sistemului de sănătate al jocului Tencent, va fi trecut în modul offline”, a declarat marți Tencent, potrivit Sixth Tone.

Inteligența artificială afectează industria gaming-ului

Funcția va acoperi inițial peste 60 de jocuri populare, inclusiv Honor of Kings și Game for Peace, iar Tencent intenționează să adauge mai multe titluri în viitor.

De asemenea, îi va permite lui Tencent să știe când, ce și cât joacă tinerii, după cum a afirmat pe Twitter Yulong Cui, analist la Ark Investment Management axat pe inovația în Asia.

Chiar dacă nu este ca pe vremuri, atunci când părinții ascundeau consolele de copii sau efectiv le stricau. În schimb, Tencent automatizează aplicarea regulilor stricte de joc pe teritoriul Chinei. Această mișcare ar putea determina adolescenții să încerce alte obiceiuri ale vârstei la fel de nesănătoase, precum și utilizarea VPN-urilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: