Funcția secretă ascunsă în iPhone 12: mulți credeau că există doar pe Android

Funcția secretă ascunsă în iPhone 12: mulți credeau că există doar pe Android

iPhone 12 continuă să ascundă funcții pe care Apple a refuzat să le dezvăluie în mod oficial de la lansare din toamna trecută și până în prezent. Odată cu gadgetul MagSafe Pack lansat de curând, au mai scăpat totuși câteva particularități interesante pe internet.

Când s-a lansat iPhone 12, mulți au fost convinși că Apple a ratat o oportunitate foarte utilă pentru utilizatori. Era vorba de încărcarea inversă pe wireless. Aceasta ți-ar fi permis să încarci alte telefoane, căști sau diverse gadgeturi cu ajutorul bateriei tale de la iPhone 12, 12 Pro sau 12 Pro Max fără cabluri, dar prin contact fizic.

Apple nu a făcut nicio referință la acea funcție până la lansarea noilor baterii intitulat MagSafe Pack pe care le poți lipi de spatele telefonului. Chiar și așa, particularitatea cât se poate de utilă a fost inclusă într-o descriere pe pagina de suport tehnic a celor de la Apple pentru noul produs și descoperită de redactorii Forbes.

Funcția secretă din iPhone 12 care îți face încărcarea mai ușoară

Deși este greu de spus dacă noul gadget de încărcare arată bine și este pe placul fanilor Apple, un lucru este sigur. Își face treaba. Îl atașezi de spatele oricărui model de iPhone 12 prin conectorul magnetic MagSafe și îți încarcă telefonul. Nu contează nici măcar dacă ai o husă între terminal și MagSafe Pack.

Partea interesantă ține însă de modul în care încarci telefonul și bateria externă simultan. ”Dacă atât iPhone-ul dv. cât și bateria MagSafe Pack trebuie încărcate, le puteți încărca în același timp. Atașați bateria MagSafe Pack la iPhone și apoi conectați bateria MagSafe Pack la un încărcător. Folosind un încărcător de 20W sau de o putere mai mare, bateria MagSafe Pack vă poate încărca iPhone-ul la o putere de alimentare de 15W”. Până aici, lucrurile sunt clare. Îți încarci telefonul de la baterie chiar și când aceasta este la priză.

Surpriza vine când citești continuarea documentului de pe site-ul Apple. ”Vă puteți atașa de asemenea bateria MagSafe Pack la iPhone și apoi să conectați iPhone-ul la o sursă de alimentare. Ați putea să vă doriți să încărcați în acest fel dacă trebuie să vă conectați iPhone-ul unui alt dispozitiv în timpul încărcării, ca de exemplu dacă folosiți CarPlay sau transferați fotografii către un Mac”. În concluzie, iPhone 12 suportă încărcare reversibilă a unui alt gadget, dar momentan doar a MagSafe Pack. Nu este clar dacă va suporta încărcarea Apple Watch sau a AirPods, probabil doar după lansarea iPhone 12.