Dacia face senzație chiar acum: modelul ținut „la secret”, dezvăluit în timpul testelor

Dacia face senzație chiar acum: modelul ținut „la secret”, dezvăluit în timpul testelor

Dacia pregătește câteva surprize anul acesta, dar se pare că mai are și altele la sertar, despre care n-a oferit prea multe detalii. În teste a fost surprins, camuflat, un nou model crossover al constructorului de la Mioveni.

Dacia are pregătite pentru 2021 trei noi modele – e vorba de noile generații de Logan, Sandero și Sandero Stepway. Toate împrumută câteva tehnologii de la modelele Renault, iar liniile de design sunt mult mai atrăgătoare. În paralel, însă, constructorul de la Mioveni mai testează și un alt model.

E vorba de un model crossover, pe care presa de specialitate l-a denumit Grand Duster. Doar că seamănă mai degrabă cu un , după cum se poate observa în pozele publicate de motor1.com.

Un nou crossover Dacia, surprins în teste

După cum poți vedea, e vorba de un crossover lung, posibil cu șapte locuri, care aduce aminte de Sandero sau Logan MCV. Doar că întregul design pare reinterpretat.  Noul model ar putea avea o lungime de patru metri și jumătate, o gardă la sol mai ridicată, iar barele de pe plafon sunt similare celor pe care le vezi la noul Sandero Stepway.

E clar că are alura unui SUV, dar surpriza s-ar putea să fie din punct de vedere al motorizărilor. Mari șanse să nu fie în variantă diesel și ar putea apărea chiar motorizări hibride, parte din tehnologia deja introdusă la Renault Clio.

De precizat că ce vezi în imagini nu are legătură cu proiectul Dacia Bigster – concept prezentat deja de Dacia. Acolo e vorba de un SUV în toată puterea cuvântului care ar putea înlocui, cândva, generația Duster.

E vorba de acel model lung și, potrivit conceptului, poate să arate ca un Jeep. La fel de bine, însă, poate să arate ca un ARO adus în anii 2020 și ceva. Mai ales că se urmărește o legătură de businnes între Dacia și Lada, marca rusească achiziționată de francezi. Apariția unei versiuni de serie a fost anunțată pentru finalul perioadei de tranziție, 2025, o perioadă firească pentru dezvoltarea unui automobil de la zero.

Citește și: