Dacia pe care n-o mai recunoști: au luat-o rușii, iar ce-a ieșit e un model pe care și românii îl vor

Dacia pe care n-o mai recunoști: au luat-o rușii, iar ce-a ieșit e un model pe care și românii îl vor

Dacia a renunțat la modelul MCV pentru actuala serie de mașini. Această versiune de Logan a prins doar două generații. Pe prima încă o poți cumpăra, dar sub marca Lada, controlată acum de Renault.

Ultimul MCV de la Dacia n-a arătat deloc rău. Mult mai bine decât primul, în orice caz, care era doar un Logan cu portbagaj mai mare. În orice caz, acel prim MCV e acum transformat sub marca Dacia în Largus Cross 3. Chiar dacă mașina produsă de AvtoVAZ este un Logan MCV de primă generație, acum beneficiază de o serie de dotări care nu s-au regăsit pe modelul autohton. Cum poate era și firesc.

Ce motorizări are Lada pentru această Dacia reinventată?

Lada Largus utilizează aceeași platformă Dacia B0 cu ampatament lung. Ca motor e vorba de unul de 1.6 litri și 16 valve, iar puterea maximă ajunge la 105 CP. Are cutie manuală cu cinci trepte. Ce e important de știut e că denumirea Cross înseamnă că e un fel de Stepway, dar doar tracțiune pe față.

lada largus cross dacia logan mcv

După cum vezi mai sus, au fost aduse și câteva modificări la față. Bara față are un design nou, iar oglinzile laterale au fost, de asemenea, ajustate. Nu se poate spune același lucru despre restul caroseriei.

La interior, din pozele de mai jos înțelegem că e și o versiune mai premium. Dar în linii mari rămâne ca Dacia Logan. Are unitatea multimedia și fețele de uși de la Duster. Comutatoarele dedicate geamurilor electrice au rămas neschimbate, iar schimbătorul și pedalierul sunt identice. Au fost aduse schimbări la volan și instrumentele de bord.

Nu în ultimul rând, spre deosebire de prima Dacia MCV, Lada Largus va beneficia de cruise control, parbriz încălzit și volan încălzit. Altfel, spațiul e la fel de generos. Dacă mai voiai un MCV, poți lua în calcul această Lada.

Citește și:
Etichete: