Ford F-150 Lightning: tot ce știm despre modelul american

Ford F-150 Lightning: tot ce știm despre modelul american

Ford F-150 Lightning urmează să fie lansat în viitorul nu foarte îndepărtat.

Într-un stream live de săptămâna trecută, Ford a dezvăluit capacitățile bateriei disponibile pentru pickup-ul său electric Ford F-150 Lightning.

Pentru început, modelul Standard Range, cu o autonomie proiectată de 370 de kilometri, va veni cu un acumulator de 98 kWh. Între timp, versiunea opțională cu rază extinsă de 482 de kilometri va avea o baterie masivă de 131 kWh.

Pachetul Standard Range va fi oferta principală pentru primele trei din patru versiuni: Lightning Pro, XLT și Lariat. Gama extinsă este opțională pentru XLT și Lariat și standard pentru modelul de top, Platinum. Ford a spus că „modelul F-150 Lighting Pro va fi disponibil cu bateria standard pentru clienții de retail”, dar anterior a spus că va fi disponibil cu opțiunea Extended Range pentru cumpărătorii de flote.

Un adevărat monstru pe patru roți

Ford a dezvăluit, de asemenea, că oglinzile pliabile electrice ar fi disponibile doar pe modelele Lariat și Platinum, dar și că opțiunea Tough Bed nu este standard, ci o opțiune disponibilă pentru toate variantele.

Compania nu a dezvăluit încă prețurile exacte de vânzare, dar a spus anterior că Standard Range Lightning Pro va începe de la 39.974 USD înainte de orice stimulente fiscale pentru cumpărătorii comerciali, în timp ce modelul Extended Range va începe de la 49.974 USD. Prețurile cu amănuntul sunt de așteptat să înceapă de la 42.000 USD și să depășească la 90.000 USD pentru modelul Platinum.

Având în vedere dimensiunile mari ale bateriilor, prețurile Ford de fapt par surprinzător de rezonabile. Prin comparație, Kona Electric de la Hyundai are o baterie mult mai mică de 64 kWh și începe de la 34.000 de dolari. Ar trebui să știm în curând prețurile exacte ale F-150 Lightning.

În prezent, există peste 200.000 de precomenzi lucru care a dus la situația ciudată de a bloca posibilitatea de precomandă.

Citește și: