Fanii Dacia trebuie să știe: au început livrările de Dacia Spring pentru români, prima mașină electrică de la Mioveni

Fanii Dacia trebuie să știe: au început livrările de Dacia Spring pentru români, prima mașină electrică de la Mioveni

Se discută de aproximativ un an de prima mașină electrică românească, iar din această lună, vei începe să vezi pe străzi noua Dacia Spring. La câteva zile după ce am aflat că au început livrările în Franța, a venit momentul ca și românii să se bucure de același privilegiu.

Aproximativ 1600 de autoturisme electrice Dacia Spring vor fi livrate în această lună pe piața din România. Unele dintre ele au ajuns deja la clienți în primele zile din octombrie, chiar dacă au fost comandate în primăvară.

Dacia Spring, pe străzile din România

Perioada de așteptare pentru românii care au comandat Dacia Spring a fost una foarte dificilă. Primul vehicul 100% electric s-a bucurat de rezervări din luna martie a acestui an, ca mai apoi, cei mai mulți dintre ei să plaseze o comandă fermă în mai.

Din fericire, așteptarea a luat sfârșit, iar la cinci luni după efectuarea comenzilor ferme, autoturismul electric de 18.000 de euro a ajuns la șoferi. Este important de reținut că, de cele mai multe ori, jumătate din acea sumă a fost acoperită de statul român, prin programul Rabla Plus.

Oficialii Dacia au confirmat pentru LifeNews.ro că „livrările au început în prima jumătate a lunii octombrie” și că „aproximativ 1.600 de vehicule vor fi disponibile pentru livrare in această lună, toate fiind alocate către clienți cu comenzi ferme”.

Este important de reținut că nu toate comenzile de Dacia Spring vor fi onorate în această lună. În schimb, își vor primi mașinile electrice doar cei care au avut comenzi ferme în mai, imediat după deschiderea oficială a comenzilor.

Totodată, direcția de comunicare a mărcii Dacia a confirmat că, până la finalul lui 2021, vor fi livrate în România peste 3.500 de unități Dacia Spring, cele mai multe comenzi fiind plasate în „București, urmat de Cluj, Iași și Timișoara”. Rămâne să vedem acum cum va fi presiunea pe punctele de încărcare ale mașinilor electrice, cu câteva mii de mașini noi introduse în traficul din marile orașe ale țării.

„Fluxul de transport al vehiculelor din China spre România este unul foarte complex (inclusiv transportul maritim), iar fabrica producătoare a fost afectată, la fel ca toți producătorii auto, de criza componentelor electronice. În acest context, în care numeroși producători au termene de livrare pentru vehicule cu motoare termice între șase și 12 luni, considerăm un succes livrarea primelor vehicule comandate în mai puțin de cinci luni de la data plasării primelor comenzi, începând cu finalul lunii mai”, a declarat pentru LifeNews.ro oficialii Dacia.